2017. július 11-én, kedden 17.00 órakor Érzékszervi tárlatvezetés lesz a Szinyei Merse Pál kiállításon Kecskeméten, a Bozsó Gyűjteményben. A rendhagyó tárlatvezetésen az összes érzékszervünket segítségül hívjuk, hogy közelebb kerüljünk Szinyei Merse Pál tájfestészetéhez. Beleszagolunk a festő jernyei birtokának varázslatos illataiba, felidézzük, mit dúdolt a kertjében sétálva, sőt megízleljük a Balatonnál töltött nyarait.

 

Részvételi díj (belépés+tárlatvezetés díja): 1200 Ft/fő.
Vezeti: Kovács Ágnes művészettörténész.
Előzetes bejelentkezés szükséges a bozso.muzped@gmail.com-ra küldött üzenettel.

Egyúttal könnyed nyári kalandra hívjuk a Bozsó Gyűjteménybe! Július hónap folyamán tekinthető meg ugyanis Az ismeretlen görl című kiállítás, amely a két világháború közötti korszak mulatóit idézi fel. Bemutatjuk, kik voltak azok a gyakran minden hájjal megkent vállalkozók, akik ezeket üzemeltették; kiből lehetett görl (azaz kartáncosnő) és kiből nem; mitől luxus egy luxusmulató; és azt is, hogyan mulatott a wales-i herceg a pesti éjszakában.

A kiállítást 16 éven felüli látogatóinknak ajánljuk! Megtekinthető a gyűjtemény nyitvatartási idejében: csütörtöktől vasárnapig 10-től 18 óráig.

Kovács Ágnes művészettörténész, muzeológus

 

 

Hozzászólások