41 helyszínen értékekkel, izgalmas kalandokkal zsúfolt programok várják a látogatókat Kecskeméten, a Múzeumok Éjszakáján 2017. június 24-én. A leggazdagabb kulturális éjszaka rajongói már előző évben megjelölik naptárukban a Szent Ivánhoz legközelebbi szombatot. Ki nem hagyható programok, meglepetések és pezsgő élet várja ismét a Kecskemétet választó vendégeket. A hívó szó és gondolat az értékőrzés.

 

A múzeumok, közgyűjtemények egész évben értékeikkel és értékőrzőikkel gondoskodnak a kincseik bemutatásáról és megőrzéséről, de ez az este rendkívül vonzó közönségprogramokat kínál. A 11 kecskeméti közgyűjtemény mellé még 30 helyszín csatlakozott. A szerteágazó kínálatban rendhagyó művészeti kiállítások, élő tárlatvezetések, ismeretterjesztő előadások, aktivitások sorakoznak.

A Múzeumok Éjszakája Kecskemét elválaszthatatlan részévé vált a régi különleges Ikarusz buszok csatasorba állása. Három körjárat tucatnyi járművével minden korosztály számára kalandos, nosztalgikus utazásra csábít a helyszínek között. A választás ebben az évben sem könnyű, hogy hová induljon a nézelődő. A reformáció és a Kodály év természetesen megjelenik a kínálatban.

Örök klasszikusok és kortársak, rejtvények, hangversenyek, gasztronómia és kézművesség megszámlálhatatlan találkozási pontot kínál az érdeklődőknek. Nyomtatott műsorfüzet, weblap, facebook oldal, okostelefon alkalmazás segíti a tájékozódást a kecskeméti kulturzsongásban.

www.muzeumokejszakajakecskemet.hu
www.facebook.com/muzeumokejszakajakecskemet.hu

 

 

Hozzászólások