Használjuk ki a hosszúra nyúló napokat! Jó ötlet lehet egy kerti parti szervezése. Az ennivalóra érdemes különösen figyelni. A nyári ételtárolással kapcsolatos tippekből kiderül többek között, miképp készüljünk fel a romlandó ételekkel való sütésre, és azt is megtudjuk, hogy soha ne tároljuk a tojást és a nyers húst egymás közelében. Érdemes végigolvasni mind a tíz pontot és biztosan nem ér minket meglepetés. És ha már az ételeknél tartunk: ne hanyagoljuk el a gabonaféléket sem, amelyek táplálkozásunk legfontosabb részét képezik!

A kenyeret már az ősemberek is ismerték. Igaz ugyan, hogy ők először csak a megpörkölt magvakat, később pedig a magok őrleményéből kevert lepényt fogyasztották, de az évezredek alatt eljutottunk az illatos pékáruk ma ismert formájához. Választhatunk többek között fehér-, barna-, rozs-, kukorica- vagy burgonyakenyeret, keltet vagy keletlent, lenmagosat, szójásat vagy éppen malátásat. A gabonafélék rendszeres fogyasztása elengedhetetlen az egészséges táplálkozáshoz.

A gabonaszemekkel kellő energiához, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz juttatjuk a szervezetünket. A teljes kiőrlésű termékek rendszeres fogyasztásával egészségesebb lehet az étrendünk. A hántolatlan gabonafélék tartalmazzák azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amiket a hántolt gabonák elveszítenek a finomítás során.

A nyár alkalom lehet arra is, hogy új dolgokat próbáljunk ki. Kell némi bátorság és kalandvágy ahhoz, hogy csónakba szálljunk egy vad sodrású folyón vagy vékony léceken egyensúlyozzunk egy száguldó motorcsónak mögött, de az élmény leírhatatlan. Dönthetünk persze olyan visszafogottabb testmozgás mellett is, mint a vízi röplabda vagy a strandtollas, a lényeg, hogy örömünket leljük benne.

A kiadós mozgás után jöhet a megérdemelt kényeztetés, testnek és léleknek egyaránt. Az előbbihez kiváló megoldás egy tejes fürdő. Bőven elegendő, ha 2 liter tejben megmártózunk, amit vízzel felhígítva egy kis fürdőolajjal keverünk el. A tejben található tejsavó még órákkal a fürdés után is kellemes érzetet biztosít és fertőtleníti bőrünket. A lelkünknek pedig egy jó könyv adhat megnyugvást.

A fent említett témákon túl más érdekes cikkeket is találunk a Tolle Fittklub augusztusi írásai között. Lazítsunk, szórakozzunk, és persze olvassunk minél többet ebben a hónapban is! Remek időt és felhőtlen pihenést kívánunk!

Forrás: Momentum Mundi

2013. augusztus 6.

Hozzászólások