A mindennapjaink az elektronikai eszközök jóvoltából képekből állnak. Zsebeinkben szuper kamerával felszerelt okos kütyük lapulnak. Ezért elkerülhetetlen, hogy naponta újabbnál újabb fényképek töltsék meg eszközeink memóriáját. Életünk képei stílusos megjelenésben…

A fényképek élete

Életünk pillanatait sok-sok képkockában örökítjük meg. A képek elkészülte után is van további szerepük. Elkészítéskor egy adattároló helyre kerül, amelyből majd átmenthetjük a végleges helyére. Eközben különböző közösségi hálókra is feltesszük őket, ahol ismerősök és ismeretlenek igazolhatják vissza felénk a fénykép nagyszerűségét.

A fényképeinktől nem szívesen válunk meg. A gyengébb minőségű felvételeket ideális az ingyenes fényképszerkesztő programok használatával feljavítani. Ezeknek a programoknak a keretein belül a képeinket további effektekkel is újabb életre kelthetjük.

A fényképek megfoghatósága

A kedvenc képeink a kedvesünkről, a gyermekünkről vagy a háziállatunkról adat formájában tárolódnak valamilyen eszközön, valahol a nagyvilágban. Régen magától értetődő volt, hogy amikor egy filmtekercset ellőttünk, azt bevittük a fényképészhez előhívatni. Amikor tárhelyünk megtelik, más helyre pakolunk belőle, de senkinek nem jut eszébe papír képeket nyomtatni ezekből. Felesleges is, mert egy könnyen sérülékeny, aprócska képet kapunk életünk egyik legfontosabb szereplőjéről, eseményéről. Sokkal stílusosabb megoldás, ha a fotókat vászonkép formájában helyezzük el otthonunk falán.

Fényképekből egyedi műalkotás

Mivel a vászonkép a falra kerül, ezért szempárok sokasága fogja azt naponta fürkészni. A vászonfotó egyedi sajátossága, hogy bármilyen méretben elkészülhet. Így kifejezetten a nagyobb képek esetében az esetleges minőségi hibák is sokkal jobban kiemelődhetnek.

Különböző effektek is használhatóak a retusálás során. A technikák segítségével lehetőség nyílik a színkorrekcióra, sőt akár a színmanipulációra is. A fotóknál használható a festmény effekt is, ennek köszönhetően akár a családi fotónk is olyan megjelenésűvé válik, mintha Munkácsy festette volna. A kevésbé komoly stílusú család is fog találni egy ideális effektet, amivel a fotójuk megjelenése hozzájuk passzol.

A vászonképek tekintetében is rengeteg lehetőség adott. A technikai fejlettséget és az emberi kreativitást ismerve a zsebünkben lapuló sok száz felvétel végleges és méltó pozíciójába kerülhet egy vászonkép elkészítésével. A vászonképek mérete és színvilága, a keretezési lehetőségek széles választékának köszönhetően ezzel a megoldással életünk legfontosabb pillanatait mások számára is láthatóvá tehetjük.

 

 

Hozzászólások