A főváros évről évre egyre több embernek biztosít munkalehetőséget. A biztos megélhetést sokan még mindig abban látják, hogy minél közelebb húzódnak a fővároshoz. A lakásárak miatt ez a “közelebb” azonban egyre távolabb esik a központtól. Hogy ez a távolság mekkora valójában, az nem csak a földrajzi tényezőkön múlik. Lássuk, győzelem vagy vereség-e a tatabányai eladó ingatlanba fektetni!

tatabanyai elado lakas

Ingázás? Mi a vállalható?

Tatabánya mindössze egy félórás vonatozással elérhető a fővárosból. A pályaudvaron sokszor még a nemzetközi gyorsvonatok is megállnak, így viszonylag kényelmes körülmények között a Keleti Pályaudvarra juthatunk. Ingázás szempontjából a legcélszerűbb megoldás az autó helyett a vonatot választani – sajnos a Budapestre áramló forgalom megterheli az amúgy is rossz állapotú M1-es autópályát.

Napi ingázáshoz ez a távolság nagy ugyan, de még nem vállalhatatlan. Tatabánya felkészül az ingázókra, sok könnyen elérhető üzlet és áruház tart nyitva a hajnali és az esti órákban is, így az sem szigetelődik el, aki a nap nagy részét a városon kívül tölti.

Mit kapunk a pénzünkért?

Aki tatabányai eladó lakást keres, viszonylag szerencsés helyzetben van. A cikk írásának idején az általunk vizsgált Ingatlannet.hu oldalon 13.5 millió forintért már több felújított, gyakorlatilag költözhető 50 négyzetméter körüli társasházi, jellemzően csúsztatott zsalus lakást találtunk.

Ezeknek a lakásoknak közös jellemzője, hogy viszonylag jól ellátott, karbantartott környezetben találhatók. A fenntartási költségeik kiszámíthatóak, és viszonylag értéktartónak is számítanak a piacon. Még az ingázás költségeit is beleszámítva könnyen lehet, hogy hosszú távon olcsóbban jövünk ki, mintha a közvetlen agglomerációban vagy a kevésbé önállóan funkcionáló településeken választunk ingatlant.

Megéri Tatabányán lakást vásárolni?

Tatabányán elsősorban akkor érdemes ingatlant vásárolni, ha hosszú távra tervezünk. Ha a munkánk megengedi, hogy ne járjunk be minden egyes nap a fővárosba, esetleg el tudunk helyezkedni a városban vagy a környező települések egyikén, mindent megkapunk, amire szükségünk lehet. A környék kiváló kirándulási és szórakozási lehetőségeket kínál – ugyanakkor Budapest is élhető távolságban található. A gyermekeinknek akár még a felsőoktatásba kerülve sem kell kollégiumba költöznie.

A tatabányai ingatlanvásárlás tudatos és felelős döntés, egyáltalán nem kompromisszum. Az egészségesebb környezet, a vállalhatóbb költségek és a főváros közelsége adta biztonság akár még azt az időbefektetést is megéri, amelyet a munkába járással, ingázással elveszíthetünk.

 

 

Hozzászólások