December 30-án különleges gálaműsorral várja nézőit a Miskolci Nemzeti Színház. A zenés színházi műfajok széles skáláját felvonultató esten az Operettszínház sztárja, Homonnay Zsolt és a Miskolci Nemzeti Színház művészei, Eperjesi Erika, Jancsó Dóra, Seres Ildikó, Varga Andrea és Szőcs Artur is fellépnek.

A gála rendezője Szőcs Artur, aki maga is zenés színészként végzett, mielőtt a rendező szakra jelentkezett volna. – Annak idején mi is minden műfajban kipróbáltuk magunkat, így a négy év alatt az operett-től a musicalen át egészen az operáig mindent énekeltünk. Ebből inspirálódva állt össze a mostani gála színes kínálata – mondta el a rendező. – Igyekeztünk egy igazán személyes hangvételű műsort összeállítani, miközben a színészek hatalmasakat énekelnek, egy-egy téli történet is megszólal élőben vagy felvételen. A hátteret is ezek a klipek szolgáltatják, és persze a zenekar, amely önmagában is gyönyörű díszlete egy ilyen estnek – tette hozzá Szőcs Artur.
A repertoárról szólva elárulta, nem csupán rendezőként, énekesként is részt vesz az esten, sőt, egy kedvence is van a műsorban. – A színészekkel közösen alakítottuk ki a gála kínálatát. Egy hasonlattal élve: a legjobbat főztük ki abból, amit tudunk. A legizgalmasabb dalokat, amik az énekesek repertoárján szerepeltek, beledobáltuk egy kondérba, de a fűszereket gondosan megválogattuk, így igazán minőségi élményt kínálunk a nézőknek. Nekem személy szerint egy régi vágyam volt, hogy nagyzenekarral elénekeljem a Casablanca főcímdalát, most pedig erre is adódik lehetőség. Remélem, a nézők épp úgy szeretik majd ezt a dalt, mint én – árulta el Szőcs Artur.

Homonnay Zsolt nem ismeretlen a miskolci nézők számára, hiszen időről időre feltűnt a színház zenés előadásaiban. – Mindig nagy öröm számomra visszatérni Miskolcra, már főiskolásként is játszottam itt a János vitézben, majd a Csókos asszonyban, a Lili Bárónőben – amit szintén Szőcs Artur rendezett –, és egy nagy álmom vált valóra, amikor a Nyomorultakban Jean Valjean szerepét játszhattam Miskolcon – mondta a színművész. – Egy gálaműsor olyan, mintha több zenés darab legnehezebb részeit, tulajdonképpen a csúcspontjait emelnénk ki és szerkesztenénk össze. Nem csupán maguk a dalok nehezek, de minden számban más-más karaktert, stílust is kell hoznunk, így valóban nagy kihívás, de rettentően élvezetes munka ez számomra. Egy igazi örömünnep, egy különleges zenei utazás lesz ez az este mindenkinek, hiszen a repertoárban az opera, operett, musical mellett nagy magyar és világslágerek is megszólalnak. Az az igazán varázslatos ebben az estében, hogy egy teljes, színes palettáját vonultatjuk fel a legjobb és legfűtöttebb slágereknek: a két felvonásos gálában eljutunk a La donna è mobile-tól egészen a gengszter rappig, miközben a nézők egyik ámultból a másikba esnek – tette hozzá Homonnay Zsolt.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház