Kézműves foglalkozások, ugrálóvárak, ügyességi játékok, Trikke Carving, egészségpiac, sorsolások, cukorbeteg klubtalálkozó, szakmai programok, tanácsadás és „Magyarország Cukormentes Tortája”- kóstolás várja a látogatókat november 17-én, vasárnap 10-től 18-ig a Syma Rendezvényközpontban, az Egy Csepp Világnapon.

Egy fantasztikus meglepetés-vendég is koncertet ad idén az Egy Csepp Világnapon. Az idei fellépők között szerepel Zséda, Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló – aki egy közös bemelegítést tart délelőtt -, a Black Time tánciskola a Quantum XXL közreműködésével, a Kolompos együttes, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes és az idei X-Faktor sztárjai is. Ezen kívül számos gyerekprogram vár kicsiket és nagyokat: Hangszersimogató Bársony Bálinttal, valamint interaktív meseolvasás a Szárnyak és paták című mesekönyvből Pokorny Liával, Erős Antóniával és a könyv szerzőjével, Finy Petrával.

A Diabétesz Világnap tiszteletére idén is megtartják a már hagyományos, több száz főt megmozgató Diabétesz Sétát, melyet idén a milliók életét megmentő inzulin tömeggyártásának 90. évfordulója alkalmából a Lilly támogat. A rendezvény ebben az évben a „Vércukormérésben ITTHON vagyunk” mottót viseli, mert az Egy Csepp Világnap főtámogatója a 77 Elektronika Kft., az egyetlen valóban magyar fejlesztésű vércukormérők, a Dcont készülékek gyártója. A 77 Elektronika standjánál felállított pályán a legkisebbek arra is lehetőséget kapnak, hogy a 2013-ban Európa-bajnokságot nyert hazai cukorbeteg labdarúgó-válogatott tiszteletbeli tagjaivá váljanak.

Az Egy Csepp Világnapon az alapítvány most először szakmai programot is szervez cukorbetegeknek, illetve azoknak, akik többet szeretnének tudni a diabéteszről. Többek közt szó esik majd a lehetséges cukorhelyettesítőkről, egészséges táplálkozásról, a legfrissebb tudományos eredményekről, a cukorbetegség pszichés terheiről és a sportról is. Továbbá egész nap lehetőség lesz megszólítani és kérdezni a szakembereket, így mindenki személyesen is tanácsot kérhet tőlük. Azok, akik a helyszínen megmérettetik a vércukorszintjüket, megkóstolhatják a 2013-as „Magyarország Cukormentes Tortája” verseny nyertes süteményeit is.

Az Erős Antónia által életre hívott Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén nyolcadszorra rendezi meg az ingyenes családi és egészségnapot.

Részletes program

Őszi Cseppont Patikahét

Ádám Orsolya

2013. november 12.

Hozzászólások