Díszítsük fel együtt Kecskemét Tojásfáját! – Felhívás Kecskemét Tojásfájának feldíszítésére a Húsvétoló rendezvényen. 2019. április 20-án kerül megrendezésre a Húsvétoló a régi Városi Mozinál című rendezvény a Hírös Város Turisztikai Központ, a kecskeméti Katona József Színház és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében.

A tojásfa a húsvéti ünnepek egyik fontos dekorációs eleme, amelynek hagyománya eredetileg Németországban és Ausztriában volt népszerű, azóta világszerte elterjedt. Hagyományosan egy rügyező kerti fa ágaira függesztettek dekorált tojásokat. 2018-ban nagy sikert aratott Kecskemét tojásfájának díszítése. Célul tűztük ki, hogy idén is továbbvigyük és hagyománnyá tegyük a város tojásfájának feldíszítését.

Várjuk olyan alkotókedvű óvodás csoportok/ iskolai osztályok jelentkezését, akik szívesen részt vennének ebben a játékban.

Nyereményeink:

I. helyezett iskolai osztály részére: Színházjegyek a Katona József Színház Túl az Óperencián c. előadására
I. helyezett óvodai csoportok részére: Kecskeméti Vadaspark belépők és még sok más értékes nyeremény.
Különdíj: Dodzsem Party

A játékban való részvétel feltétele, hogy hímes tojást helyeznek a tojásfára, és regisztrálják azt. Örülnénk, ha minél több, saját készítésű hímes tojást hoznának, hogy még különlegesebb legyen a tojásfánk, de nem muszáj, hogy saját alkotás legyen, bármilyen függelékkel ellátott tojás megfelel: kifújt tojás, műanyagtojás,
papír tojás, hungarocell tojás stb. Azon iskolai osztály/ óvodai csoport, aki a legtöbb regisztrált tojást helyezi fel a város tojásfájára, az nyeri el az első díjat.

A játék 2019. április 20-án 17.00 óráig tart. A nyertes iskolai osztály/ óvodai csoport osztályfőnökét/ óvónőjét telefonon értesítjük. A nyertes osztálynak/ óvodai csoportnak hozzá kell járulnia, hogy a nyeremény átadásáról készült cikket hírportáljainkon közzétesszük.

A rendezvény ideje alatt a gyermekek egyéb játékos feladatokban vehetnek rész, melyek során pecsétek gyűjtésére van lehetőség. Hat pecsét megszerzése után csokinyuszit kapnak ajándékba, amelyeket a Hírös Város Turisztikai Központban lehet átvenni. A tojásfadíszítéshez hozott tojásokért is jár egy pecsét! Örülnénk, ha minél több osztály, csoport csatlakozna, és tenne tojásokat a fára.

Mindenkit szeretettel várunk a Húsvétoló rendezvényen 2019. április 20-án, szombaton Kecskeméten a Rodostó térre (Hírös Város Turisztikai Központ parkolója)!

 

Információ: Tel.: 76/501-176 (kedd-péntek: 13-17 óráig)
Email: info@hiroskozpont.hu