Kedves Cserkészek, kedves Szülők! Örömmel értesítjük, hogy a megelőző hírekkel ellentétben idén ismét megrendezésre kerül a “Cser-Készen az Életre” tábor az Erzsébet-program jóvoltából. A tábort cserkészek vezetik olyan gyermekek számára, akik most ismerkednek a cserkészettel, szeretnek új dolgokat megismerni, játszva tanulni, a szabadban élni.

 

cserkesztabor2015

 

A Magyar Cserkészszövetség kiemelten fontosnak tartja a programot, mivel az Erzsébet-tábor hasznos kikapcsolódási és tanulási lehetőséget nyújt a gyermekeknek, és célja, hogy az ott tanult képességeket később az életben is használni tudják majd.
A gyermekekkel gyakorlott cserkészvezetők foglalkoznak, akik megtanítják nekik, hogyan lehet tüzet rakni, csomózni, fát faragni, sátrat állítani és sátorban aludni. A strandolás mellett még kézműveskedés, néptánc, kirándulás és akadálypálya is színesíti a programot.

 

cserk_eszen_tabor1

 

A cserkészetben fontosnak tartjuk a természetben való életet és a közösség összekovácsoló erejének megtapasztalását. Hisszük, hogy minden magyar gyermekből életrevaló felnőtt válhat.

A “Cser-Készen az Életre” táborban idén három turnusban üdülhetnek a 10-17 éves gyermekek:
•    2015. július 19-24,
•    2015. július 26-31
•    2015. augusztus 2-7 között.

 

cserk_eszen_tabor3

 

A jelentkezés jelenleg is folyik, a táborozni kívánó gyermekek szülei június 8-ig pályázhatnak az Erzsébet-program online felületén a “Cser-Készen az Életre” táborokban való részvételre. A tábor díja 1000 Ft gyermekenként.

 

A “Cser-Készen az Életre” tábor szervezői: Merza Péter és Ivanics Anikó

Hozzászólások