A Püspökvári zenés esték koncertsorozata az utolsó állomásához érkezett. Augusztusban a Pannonisches Jugendsinfonieorchester-t hallhatja a közönség, akik a már megszokott módon, formabontó, izgalmas muzsikával és kiváló borokkal várják a közönséget a Püspöki Palota kertjében.

Augusztus 29-én, szerdán 19 órakor a koncertsorozat zárásaként az érdeklődők egy „Cseh-szlovák utazás” részesei lehetnek. A zenekar tagjai Alpaslan Ertüngealp, török-görög karmester vezényletével adják elő többek között Krajči, Janáček és Dvořák műveit.

A Pannonisches Jugendsinfonieorchester „Einklang” Harmónia elnevezésű projektje, 2014-ben történt bemutatkozásuk óta immár negyedik alkalommal közös fellépési lehetőséget kínál az EU különböző tagországaiból származó fiatal muzsikusok számára. Katarina Budimaier programigazgató a magas színvonalú képzés, a résztvevők zenei tapasztalatainak szélesítése mellett a fiatal művészek egyéni személyiségfejlődését tartja a program legfontosabb céljának. A program során megszerzett zenei élmények és személyiségépítő tapasztalatok hozzájárulnak, hogy a serdülők idővel a jövő zenei nagyköveteivé váljanak majd országaikban.

Végül felhívjuk a figyelmet, hogy eső esetén a koncert a pécsi Püspöki Magtár Látogatóközpontban kerül megrendezésre.

Jegyek válthatók a Kodály Központban (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.), a Filharmónia Magyarország belvárosi jegyirodájában, a Filter Jegybárban (7621 Pécs, Színház tér 2.), az ismert jegyirodákban, a jegymester.hu oldalon, és a koncert előtt a helyszínen.

További részletek: filharmonia.hu

Forrás: Filharmónia Magyarország

 

Hozzászólások