Minden idők egyik legnagyszerűbb operettje a kecskeméti színház színpadán! Ez az előadás tele van érzelmekkel, szívfájdalommal és igazsággal! Minden dala világsláger! Szenvedéllyel és drámaisággal teli történet, szerethető karakterek, szívhez szóló zene – ezek a legfontosabb alkotóelemei az “operettek operettjének”.

A Csárdáskirálynőt nagyzenekarral, a Kecskemét City Balett művészeinek közreműködésével, Béres Attila rendezésében, Barta Dóra koreográfiájával láthatja a teátrum közönsége szeptember 29-étől. A főbb szerepekben színpadra lép Sáfár Mónika, Dobó Enikő, Orth Péter, Szemenyei János, Hajdú Melinda, Egyházi Géza, Kőszegi Ákos!

A Csárdáskirálynő a ritka kivételek közé tartozik abból a szempontból is, hogy akár zene nélkül is nagyszerű színdarab lenne. Izgalmas családi dráma bomlik ki a néző szeme előtt: az egykori orfeumi énekesnő, aki ma már Habsburg főnemes felesége, eltiltja fiát, az ifjú herceget attól, hogy elvegye szerelmét, a pesti orfeum fiatal énekesnőjét, Szilviát. Legyőzhetik a fiatalok a szülők ellenállását? Elsöpörheti a szerelem a társadalmi korlátokat?

Kálmán Imre leghíresebb, legtöbbet játszott, és mindemellett már több mint száz éves operettjének középpontjában egy, a társadalmi különbség miatt lehetetlennek bizonyuló kapcsolat áll. Szilvia, az ünnepelt primadonna Párizsba készül, hogy ott folytassa karrierjét; szerelmét Edvint, a trónörököst pedig – a szülők szerint fiukhoz jobban illő – Stázi várja a hercegi palotában.

A mulatozásban járatos Bóni gróf és az Orfeumban minden szerelmi cselszövényt kitanuló Miska főpincér azonban kedvencük, Szilvia segítségére sietnek, hogy még egyszer viszontláthassa a házasulandó Edvint. Kezdetét veszi tehát a kockázatokkal és parádés helyzetekkel, titkokkal és ígéretekkel teli játék, melyben mindenkinek van veszítenivalója; miközben felcsendül a Jaj, cica és együtt ugrunk a nagybőgőbe kivilágos virradatig.

Kálmán Imre – Leo Stein – Béla Jenbach: CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ – operett

A szöveget átdolgozta: Békeffy István és Kellér Dezső. A verseket fordította: Gábor Andor

Cecília – SÁFÁR MÓNIKA
Szilvia – DOBÓ ENIKŐ
Edvin – ORTH PÉTER
Miska – KŐSZEGI ÁKOS
Bóni – SZEMENYEI JÁNOS/ARADI IMRE
Stázi – HAJDÚ MELINDA
Kerekes Ferkó – EGYHÁZI GÉZA/PÁL ATTILA
Herceg, Leopold Mária – SIRKÓ LÁSZLÓ
Fedinánd főherceg – FERENCZ BÁLINT
Rohnsdorf tábornok – KÖRTVÉLYESSY ZSOLT Kiss, közjegyző;
Lazarovics, földbirtokos – ARADI IMRE/KOLTAI-NAGY BALÁZS e.h.
Kálnoky Tasziló gróf;
Mac Cloud – NAGYHEGYESI ZOLTÁN
Úr – KOLTAI-NAGY BALÁZS e.h.
Aloise Hübner báró – PUSKÁS GYULA
Klementina grófnő, Orfi lány – SZEGVÁRI JULI
Krisztina grófnő, Orfi lány – FISCHER LILIAN

Közreműködik:

  • A Kecskemét City Balett: Jurák Bettina, Nagy Nikolett, Szőllősi Krisztina, Varga Lotti, Sirkó Anna, Szűcs Alexandra, Bolla Bence, Földesi Milán, Raj Martin, Szóka Roland, Takács István
  • A színház énekkara: Antal Melinda, Dergecz Mónika, Iszak Dorottya, Ortan Vivien, Perjési Anna, Patyi Szilvia, Sirkó Anna, Majoros Tamás, Tolnai Ottó, Szűcs Dominik, valamint a színház meghívott zenekara

Vezényel: Drucker Péter / Látó Richárd
Díszlettervező: Cziegler Balázs, Jelmeztervező: Pilinyi Márta
Koreográfus: Barta Dóra, Zenei vezető: Károly Kati
Koreográfus asszisztens: Katonka Zoltán és Frigyesi Tünde

Súgó: Arató Andrea
Ügyelő: Domján Sándor, Kovács Írisz
Rendezőasszisztens: Vári János

Rendező: BÉRES ATTILA

Bemutató: szeptember 29. péntek 19.00 – Nagyszínház

KIÁLLÍTÁS: A Csárdáskirálynő premierjének szünetében kiállítás megnyitó helyszíne lesz a kecskeméti színház Nézőtéri Galériája. Öveges László Pro Architectura-díjas építész, fotóművész és Király László György közgazdász, adószakértő, fotóművész mutatja be alkotásait “aPart” és Faliképek címmel. A tárlatot Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója nyitja meg. A kiállítás november 30-ig tekinthető meg.

 

 

 

Hozzászólások