A magyarországi egyházak ifjúságának kínál alkohol- és drogmentes fesztivált a július 31-én kezdődő CrossSound keresztény összművészeti találkozó Vajtán, ahol mintegy kilencven programot tartanak.


A rendezvény nevében szereplő cross szó részben a nemzetköziségre és a felekezetköziségre, részben a különböző művészeti ágak találkozására, illetve a keresztre mint szimbólumra utal – ismertették a szervezők.
Az augusztus 3-áig, vasárnapig tartó, első alkalommal megszervezett találkozó egy színpaddal, öt művészeti helyszínnel és több mint kilencven különböző programmal debütál.

A külföldi fellépők többsége olyan nemzetközileg elismert együttes, amely Magyarországon most lép közönség elé először – derül ki a beharangozóból. Koncertet ad többek között a norvég Jesus Loves Electro, az angol Superhero, a Young and Free Hollandiából, az amerikai Bellarive, a magyar előadók közül pedig az Unless, Szabó Balázs, a Helyes_Beat és a STU33.

A koncertek mellett lesz color party, lehet graffitit készíteni, emellett neves előadók tartanak tánc-, pantomim-, illetve bábfoglalkozásokat. A lelkiségi programok között szerveznek randikurzust és KéSzülődőt, vagyis a gyermekvállalásra felkészítő kiscsoportos műhelymunkát is.

A fesztivál teljes programja megtalálható a Crosssound.hu oldalon.

Forrás: Magyar Kurír

2014. július 31.

Hozzászólások