A folk egy mély kút, ahonnan megannyi más stílus is táplálkozik, kimeríthetetlenül gazdag, személyes, egyszerű, befogadó.

folfest1

2015. június 10-14.

Helyszínek:

Fonó Budai Zeneház, A38 hajó, Kobuci kert, Hagyományok Háza, Nagytétényi kastély, Budatétényi Rozárium

Budapest Közép-Európa meghatározó városaként központja a térség több forrásból táplálkozó zenei kultúrájának, amely rengeteg szállal kötődik össze, újra és újra gazdagítva egymást. A Fonó a folk fővárosi ünnepén bemutatja a népzene és világzene legnevesebb hazai és határontúli képviselőit, valamint rangos külföldi művészeket. Nem gondolják, hogy a folk csak hagyományőrzés, múzeumi látnivaló, sokkal inkább az a véleményük, hogy az egyik legéletképesebb, folyamatos fejlődésben, változásban lévő friss műfaj.

Idén hat helyszínen várják a közönséget, kicsit későbbi időpontban, mint korábban: június 10-14. között, kihasználván így több helyszín szabadtéri adottságait.

Idén vendég lesz a világhírű, iráni származású, Berlinben élő ütős, Mohammad Reza Mortazavi, akit legutóbb Lajkó Félix februári Müpa-béli koncertjének vendégeként láthatott-hallhatott a hazai közönség. A Tara Fuki két fiatal és elbűvölő észak-morvaországi csellistalány, Andrea Konstankiewicz-Nazir és Dorota Barová duója. A különleges hangszerelés különleges előadásmóddal és lenyűgöző zenei érzékenységgel párosul. Dzsessz, világzene/népzene és klasszikus muzsika egyedülálló módon ötvöződik munkásságukban, aminek intenzitását csak növeli a rendkívül atmoszférikus koncertprodukció. Itt lesz magával ragadó világzenei produkciójával a lengyel Muzykanci is.
lajkóbalázs

A hazai folk-szcénáról fellép a Muzsikás, a Söndörgő, a Romano Drom, az Eszterlánc, Both Miklós, a Buda Folk Band, a Dresch Folk Quartet, Ferenczi György és a Rackajam, a Heveder, Lajkó Félix és a Kerekes Band.

További részletek itt olvashatók.

Forrás: Fonó Budai Zeneház

Hozzászólások