Május 27-én, szombaton 11. alkalommal segítik bringázással az agysérült betegeket Móron, a Móri Karika jótékonysági kerékpáros túrán.


Május 27-én, szombaton 11. alkalommal rendezik meg Móron a MÓRI KARIKA jótékonysági kerékpáros túrát, amelynek egyik célja a Cortex Agysérültekért Alapítvány (Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért) segítése. Az alapítvány nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek (pl. baleseti agysérült, agydaganat miatt műtéten, ill. agyvérzésen átesett, beteg emberek stb…) utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja. A másik cél a móri Városi Közművelődési Közalapítvány támogatása.

A Cortex munkatársai a terápiás tevékenységeken túl rendszeres klubfoglalkozásokat tartanak, kulturális és oktatási programokat, valamint rehabilitációs üdüléseket szerveznek, ezzel is gyorsítva a sérültek társadalomba való visszailleszkedését.

Valamennyi kerékpáros, aki benevez a túrára, nevezési díjával az alapítvány jótékony munkájához járul hozzá.

A rendezvény, melyre évről évre az érintett betegek személyesen is eljönnek, lokálpatrióta érzelmektől vezérelve 2007-ben startolt. Dr. Orosz Zsolt, móri születésű orvos barátai segítségével írországi tapasztalatait honosította.
A résztvevők három táv között választhatnak: hosszútáv: 110 km., középtáv: 50 km., rövidtáv: 25 km.
A rajt május 27-én, szombaton Mórón, a Láncos-kastély előtti téren, 10.15- kor lesz. Nevezési díj: 2500 Ft. Előzetes regisztráció és bővebb tájékoztatás a Móri Karika facebook oldalán és az Egyesület honlapján: www.mori-karika.hu

Regisztráció a helyszínen: 8.30-10.00-ig. A távok teljesítését professzionális chipes időméréssel mérik.
A leggyorsabbak, ahogy az elmúlt 10 évben, 2017-ben is Mór város polgármesterétől, Fenyves Pétertől vehetik át a kupákat és az érmeket.
A szervezők mindenkit szeretettel várnak, aki szívesen támogatja a beteg embereket festői tájakon kerékpározva, miközben a jótékony biciklizéssel Mór város kulturális életének színesítéséhez is hozzájárul.

 

Hozzászólások