A századeleji, nagyvilági, párizsi szalonokat idézi boudoir jellegű hangulatával a Berekai Art Stúdió az Andrássy úton. Az összművészeti szalon alapítója, Berekai Judit maga is művész, World Press díjat nyert fotóművész.

berekai2

A kultúra kedvelőinek érdemes követniük a Berekai Art Stúdió tevékenységét, hiszen a szervezők törekednek a művészet minél sokszínűbb megjelenítésére: zenei-, színházi- és felolvasóesteket szerveznek, könyvbemutatókat tartanak.

A Botrányos nők címet viselő irodalmi felolvasóest híres írónők munkáit eleveníti fel. November 24-én este Alma Mahler és Anais Nin után egy újabb ikonikus nőalak, George Sand életébe nyerhetünk bepillantást Takáts Andrea színésznő segítségével.

A stúdió további tervei közt szerepel egy művészettörténeti utazássorozat elindítása, egy ebből kiinduló rajz- és festőakadémia létrehozása, alkotások bérbeadása, távoli terveikben pedig nagyszabású aukciók megrendezése is helyet kap majd.

berekaiart1

„Fotósként bejártam a nagyvilágot. Számomra az élet egy csodálatos és színes utazás, mely folyton változik, összetett, soha nem állandó. Mindebből merítve fogalmazódott meg bennem egy teljesen egyedi és eddig itthon szinte ismeretlen stílusú és hangulatú összművészeti szalon létrehozásának gondolata. Mindig is inspirált a századeleji, nagyvilági, párizsi boudoir jellegű szalonvilág, ahol írók, költők, művészek, gondolkodók bohém köre váltotta meg álmait és a Világot.

Egy időn és téren kívüli utazásban részesül mindenki, aki belép ide, ahol meleg, oldott és családias hangulatban közösen mélyülhetünk el a különböző művészeti ágakba. Örülök, hogy a szalont meleg szívvel fogadják, manapság mintha egyre nagyobb igény lenne ilyen közösségi terek létrehozására, működtetésére.”

Helyszín: Berekai Art Stúdió, Andrássy út 17.

Időpont: 2016. november 24. 18.30

A belépődíj: 3.000 Ft.

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások