Bohém-hírek – 2017. október 3-án, kedden 16.00 órakor dr. Ittzés Tamás tart rendhagyó jazztörténeti előadást a kecskeméti Katona József Könyvtár nagytermében. Az előadást régi felvételekkel, videókkal és élőzongorás illusztrációval színesíti. A mintegy egyórás alkalmat elsősorban középiskolásoknak hirdetik, de minden érdeklődőt szívesen fogadnak. Kulisszatitokról is szó lesz, és kérdezni is lehet. Az előadás ingyenes. 

Dr. Ittzés Tamás

Novemberben kezdik játszani a debreceni Csokonai Színházban a világ második ragtime-operáját, a Lutherek címűt, amelyet Ittzés Tamás írt, és júniusban volt az ősbemutatója a Miskolci Operafesztiválon, meglehetősen nagy sikerrel. 11 tagú jazz-zenekar plusz vonósnégyes szolgáltatja a zenét az énekeseknek, kóristának és táncosoknak, valamint ott lesz a Bohém Ragtime Jazz Band egy része is. Az egyik főszerepet a szerző felesége, Mudrák Mariann. A második előadásra, 2017. november 11-ére, szombatra  egy csoportos színházlátogatás szerveződik Kecskemétről. reggeli indulással, busszal.

A jegyeket le kéne foglalni, ezért  gyorsan tudni kellene, körülbelül hány érdeklődő lesz, hisz bérletes előadás, a maradék jegyek hamar elfogyhatnak. Jelentkezés: Ittzésné Kövendi Kata, email: kataittzes@gmail.com, mobil: +36-20-824-4794

 

Fotók: Éder Vera és evangelikus.hu

 

Hozzászólások