Kecskeméten elsőként indul szeptembertől egész napos tanulócsoportunk. Gyere, nézd meg Te is! A Mérföldkő Tanulócsoport a Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont szárnyai alatt jött létre.

A tanulócsoport olyan diákok közössége, akik magántanulóként jogviszonyban állnak valamelyik általános iskolával, és itt félévente vizsgán adnak számot tudásukról és arról, hogyan sikerült a Nemzeti Alaptanterv szerinti tananyagot elsajátítani.

A Mérföldkő Tanulócsoport nem közoktatási intézmény és nem általános iskola, de azzal egyenértékű. Itt is egésznapos oktatás zajlik megfelelő szakemberekkel, élménypedagógiával, rengeteg játékkal. Az alakuló csoport kis létszámú, maximum 9 fő lehet azért, hogy kiváló pedagógusunk kellő figyelemmel tudja kísérni a gyermekek fejlődését.

Mit jelent a magántanulói státusz? 

Ha egy diák magántanulóként végzi tanulmányait, azt jelenti, hogy bár tanulói jogviszonya van egy iskolával, ott a tanórák kötelező látogatása alól fel van mentve, gyakorlatilag nem kell iskolába járnia. (Magyarországon tankötelezettség van, iskolalátogatási kötelezettség nincs, ez indoklás nélkül választható.) A tudásról viszont számot kell adni: minden félév végén tantárgyi vizsgákat kell tenni az iskolában, bizonyítványt kell szerezni.

Ki lehet magántanuló? 

A köznevelési törvény szerint tankötelezettségét bárki teljesítheti magántanulóként is, akinek ezt a státuszt kérvényezi szülője az iskola igazgatójánál. A leendő elsősöknek is szükséges beiratkozni a körzeti vagy választott iskolába, majd kérvényezni a magántanulói státuszt. 

Hogy szülőként tájékozódni tudjanak, és felelős döntést hozhassanak gyermekük jövőjével kapcsolatosan, összeszedtük a legfontosabb információkat tanulócsoportunkkal kapcsolatban:

MIKOR INDUL?

2019 szeptemberében, a 2019/2020-as tanévben indul az első vegyes korosztályú csoport. Olyan családok jelentkezését várják, ahol a következő tanévben az 1-4. osztályt kezdenék a gyerekek. Kislétszámú tanulócsoportunkban családias, nyugodt környezetet biztosítanak a tanulóknak.

A gyermek, az élmény, a tapasztalat és a játék lesz a középpontban, ugyanakkor az önálló tanulás tanítása, az élethosszig tartó tanulás megszerettetése, az olvasás szeretete, az alapkészségek fejlesztése, a természetközeliség is fontos szerepet kap.

HOGY TELIK EGY NAP?

Biztosítják az iskolarendszerű, egésznapos felügyeletet, de maga a “tanóra” a napi 4 órát nem fogja meghaladni. A napi “iskolai” munkában projektfeladatok, önálló- és csoportmunka, valamint a kooperatív technikák felváltva jelennek meg rengeteg játékkal, sok kirándulással, sporttal és művészeti foglalkozással fűszerezve.

A többi idő szabad vagy irányított játékkal, a saját érdeklődési körnek megfelelő egyéni projektekkel, személyes és/vagy csoportos tehetséggondozással, sporttal, zenével, pihenéssel, kirándulással, társasjátékozással, beszélgető körrel, relaxációval telik.

A gyerekek tanítását és felügyeletét tanítók és óraadó szakemberek látják el. Jelenleg engedélyeztetés alatt van az általános iskola, ahol a 2020/2021-es tanévtől a tanulócsoportos gyerekek tovább tudják folytatni tanulmányaikat.

Hol lesz a Tanulócsoport?

Amikor helyet kerestünk a Tanulócsoportnak, olyan tényezőket vettünk figyelembe, hogy nagy kertben tudjanak majd a gyerekek játszani, tágas, világos, jól és könnyen megközelíthető legyen, és barátságos környezet ölelje körül.  Sikerült megtalálni ezt a helyet Kecskeméten, a Petőfiváros egyik utcácskájában.

Van-e tandíj? Mennyibe kerül a Tanulócsoport?

Magántanulói csoportunkat havonta fizetendő szülői hozzájárulásból működtetjük, aminek díja 60.000 Ft + étkezés/hó. A havi díj a következőket fogja fedezni:
• helyiség és költségvonzatai
• pedagógusok és segítő szakemberek fizetése
• takarítás és tisztálkodó eszközök
• tankönyvek, egyéb oktatási segédletek (pl. könyvek, játékok)
• belépők
A csoport minden pénzügye átlátható, kérésre megtekinthető!

Felvételi elbeszélgetéseink több időpontban zajlanak majd, az elsőt 2019. június 21-én tartjuk 8.00 órától 15 perces blokkokban. A pontos időpontról érdeklődjenek az elérhetőségeink valamelyikén.

HOL TUDHATSZ MEG MÉG TÖBBET RÓLA?

• Cím: 6000 Kecskemét, Petőfiváros
• Telefon: +36 70 411 8035; +36 70 770 2256
• E-mail cím: kollar.aniko@matrixoktatas.hu;versoma@matrixoktatas.hu
Honlap 
Facebook oldal

 

 

 

Hozzászólások