Az ünnepi est egyben karitatív célokat is szolgál: a vendégek a belépőjegy árával jótékony adományozásban vállalnak szerepet. Idén a Bál Társaság a bevételből az Országos Mentőszolgálatnak szeretne vásárolni egy mentőautót.

Az Ezüst Rózsa Bál fővédnöke Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a NOB tagja, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és felesége, Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász. Védnöke Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és párja, Kovács Edit. Különleges díszvendégei közé tartozik Polina Szemjonova, a Berlini Állami Operaház prímabalerinája és Vesszelina Kaszarova világhírű bolgár mezzoszoprán.

Az est főműsorát Anger Ferenc, a Magyar Állami Operaház mb. művészeti igazgatója és Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója rendezi. A sztárvendégek mellett közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett elsőrangú művészei és az Opera zenekara.

További információ az Ezüst Rózsa Bál hivatalos weboldalán (ezustrozsabal.hu) található, ahol az érdeklődőknek lehetőségük nyílik belépőjegyek vásárlására is.

Gálová Monika

2014. február 17.

Hozzászólások