Köszöntöm a MontázsMagazin olvasóit. A történet egy pályázattal kezdődött. Orgonás csendélet című képemmel harmadik helyezést értem el. Így lehetőséget kaptam, hogy Nógrádi Katalin festőkurzusán részt vehessek.

Szakadó esőben, vegyes érzelmekkel indultam el Egerből hajnali négykor. Bár több éve festek, mégis izgalommal töltött el, hogy 18 festővel találkozom. A kezdeti feszültségem nem sokáig tartott, mert kedves fogadtatásban részesültem. Rövid ismerkedés és pakolás után munkához láttunk. Én már több éve festek, mégis sok új praktikát sajátíthattam el.

Örömmel töltött el, hogy minden ember egyenlő mértékben kapott segítséget. Nem volt jó és rossz festő. Négy nap alatt négy képet készítettünk el.  Mindenki a saját egyéniségét valósította meg a vásznon. Érdekesek voltak a végeredmények. Azt ugyan nem tudom, Katalin hogy bírta az egész napot türelemmel. Nem lehetett könnyű ennyi emberre figyelni, segíteni és biztatni. Példaértékű volt.

Esténként tapasztalatokat cseréltünk és jókat beszélgettünk. Volt időnk kilátogatni a Balaton parti borfesztiválra is. Igaz, fürödni nem tudtunk, mert ősziessé vált az idő, csupán gyönyörködhettünk a magyar tengerben. Csupa lelkes ember! Egy nagyszerű csapat tagja lehettem. Jó szívvel gondolok vissza a közös élményekre. Köszönöm ezt Nógrádi Katalinnak és a MontázsMagazinnak.

Jeles Teréz

2014. augusztus 26.

Hozzászólások