Hans Zimmer európai turnéjának utolsó állomása a cseh főváros volt. Ezen az estén a prágai O2 Arena a kritikusok által egekig magasztalt turné teljes stábjának, összesen 72 zenésznek adott otthont. Az Oscar-díjas mestert elkísérte többek között egy teljes szimfonikus zenekar és kórus, valamint 21 fős saját csapata, legközelebbi zenészbarátai és munkatársai, köztük Johnny Marr gitáros (The Smiths).

A telt házas esten Zimmer mintegy 17.000 néző előtt mutathatta be élőben karrierjének legkiemelkedőbb filmzenéit, a legmodernebb 3 dimenziós fénytechnikával, és díjnyertes hangtechnikával kiegészülve. Zimmer számos különböző hangszeren játszik a koncert során, a legkülönlegesebb darabokat röviden be is mutatja közönségének.

Hans Zimmer karrierje a nyolcvanas évek közepén indult be, azóta a számos elismerést elnyerő mester olyan neves rendezőkkel dolgozhatott együtt, mint Ridley Scott, Tony Scott, Michael Bay, Ron Howard, Gore Verbinski és Christopher Nolan. Szerzeményeit nemcsak a mozitörténelem legnagyobb sikerfilmjeiben hallhattuk, hanem szakmailag elismert tévésorozatokban is, mint például a BBC Planet Earth II. 10 alkalommal jelölték Academy Award-ra, az Oroszlánkirályért pedig meg is kapta a legjobb filmzenéért járó Oscart. Számos egyéb jelölés mellett a zeneszerző 2 Golden Globe, 4 Grammy, 4 Satellite Awards, 3 Saturn Awards és 3 Classical Brit Awards díjjal is büszkélkedhet.

A “Live In Prague” show során is sikerfilmek zenéi csendülnek majd fel: többek között a Gladiátor, Interstellar – Csillagok között, A Da Vinci Kód, Karib-tenger kalózai, Sherlock Holmes, A Sötét lovag trilógia, Oroszlánkirály, Az utolsó esély, Inception – Eredet, Az esőember, Miss Daisy sofőrje, és a sor még nem ért véget. Az eseményt 4K kamerákkal és kitűnő minőségű Dolby Atmos technológiával teljes hosszában rögzítették, és a nagy szabású koncertről készült 2,5 órás film októberben világszerte a mozivásznakon debütál.

Vetítések Magyarországon:
Budapest, Corvin Mozi október 8. és október 13.
Budapest, Pólus Mozi – November 10.
Debrecen, Apolló Mozi – Október 14., 15., 17.
Szeged, Belvárosi Mozi – Október 29.
Pécs, Uránia Mozi, október 2.
Tata, Est Mozi – Október 7.
Tapolca, Városi Mozi – Október 9.

Forrás: Pannonia Entertainment

 

Hozzászólások