Huszadik alkalommal rendeztük meg a városszerte jó hírnévnek örvendő angol nyelvi versenyünket. A tanulók egy egész délutánon keresztül mérhették össze tudásukat a Czollner téri Piarista Iskolában 2017. október 19-én.

Minden benevező iskola szaktanára maga választotta ki a nyolcadikos korosztályból a két legjobb jelöltjét, akik a verseny végén egyéni helyezést értek el. Iskolánkat idén Zubornyák Nóra és Beke Noel képviselte. Egy írásbeli feladatsor megoldása után a szóbeli rész következett, melyben a versenyzők adott téma alapján egy előre elkészített prezentációt adtak elő. A verseny témája idén idegenforgalom, vendéglátás, valamint Kecskemét nevezetességei voltak.

Nyolc iskola fogadta el meghívásunkat a versenyünkre, tanáraik közül kerültek ki a zsűri tagjai. A zsűri elnöke az Oxford University Press képviselője volt.

A résztvevő iskolák: Bányai Júlia Gimnázium, Katona József Gimnázium, Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, Piarista Iskola, Szent Imre Katolikus Általános Iskola, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Vásárhelyi Pál Általános Iskola, Zrínyi Ilona Általános Iskola.

A délután rengeteg szervezéssel és előkészülettel járt. Hálásan köszönjük a felsős idegennyelvi munkaközösség összehangolt és odaadó munkáját a különböző feladatok gördülékeny kivitelezésében.

A délután folyamán uzsonnát biztosítottunk a versenyzőknek, a pedagógus-, és diák segítőknek valamint a zsűri tagjainak.
Minden diákot meg tudtunk jutalmazni kisebb-nagyobb ajándékcsomaggal, leginkább jutalomkönyvekkel, írószerekkel, édességgel. A verseny megvalósítása városi pályázati forrásból, és szponzori támogatással történt. Fő támogatóink: Oxford University Press, Malom Mozi és MM Publications.

A versenyt változatos feladatok megoldásával valósítottuk meg, úgy, hogy a verseny végén sok információval és élménnyel gazdagabban köszönhessünk el a résztvevőktől. Az eredményhirdetésre a verseny végén, a pontszámok összesítése után került sor.

A verseny harmadik helyén Bak Laura (Katona József Gimnázium), második helyén Major Blanka (Vásárhelyi Pál Általános Iskola) végzett. A verseny győztese Piskolti János lett, aki a Bányai Júlia Gimnázium diákja.

 

Gratulálunk minden résztvevőnek, köszönjük a felkészítőtanárok munkáját!

A városi angol verseny szervezői Horváth Orsolya és Galikné Bertus Annamária voltak.