New Orleans Swing Fesztivált tartottak a hétvégén Budapesten, a Művészetek Palotájában (aug. 30.-szept. 1.). Ezúttal az igazi csemege a harsonás virtuóz John Allred koncertje és kurzusa volt. A koncertre 30-án, pénteken este került sor, a kurzust másnap, szombaton 16h-kor tartotta. A koncerten John a Bohém-harsonás Korb Attila egyik zenekarával, a Hungarian Swing Companyvel játszott.

Figyelem! Aki még nem tudja: A Bohém Fesztivál kiváló fesztivál lett! Az idei kirobbanó sikerű fesztivál a szakmának is tetszett: a magyar jazzfesztiválok közül egyetlenként (!) megkapták a legmagasabb, „kiváló fesztivál” minősítést. A fesztivál anyagából már megjelent a svájci blues-zenekar (Marco Marchi & the Mojo Workers) és a Bohémek és a Grammy-díjas fekete énekesnő, Catherine Russell közös anyaga DVD-n. Hamarosan itt lesz a világ legjobb bendzsósának, a japán Ken Aokinak a DVD-je is és megjelentetik a vasárnapi zárókoncertet is. Utóbbit csak kiváltságosok kaphatják, de ezt majd akkor árulják el, ha itt az ideje… Az eddig megjelent DVD-k itt rendelhetők meg: Marco Marchi /Bohém and Cat Russel.

Bohém-koncertek! Indul az évad! Szeptember 8-án, vasárnap este 6-kor Várpalotán játszanak, majd a kecskeméti és a budapesti klubközönség hallhatja/láthatja őket ismét, szeptember 17-én és 19-én. Részletes program a honlapjukon található. Bohém üdvözletét küldi minden kedves rajongónak: Dr. Bohém Ittzés Tamás

2013. szeptember 1.

Hozzászólások