A Zene Gyógyító ereje nemzetközi fesztivál egy nyilvános megjelenési formája annak a programnak, amely 14 éve zajlik a Családokért Tisztán Alapítvány keretein belül. A Dr. Csorba József igazgató főorvos és Aczél Tamás előadóművész által elkészített komplex prevenciós program lényege, hogy a magyar családoknak nem csak az alternatívákat mutatja fel az egészséges életformákhoz, hanem azokat biztosítja is.

2014-es programunk a zene gyógyító erejét emeli ki. Azt szeretnénk elérni, hogy minél több gyermek tanuljon zenét, és családi programmá váljon a minőségi és élő zenei koncertek látogatása. Ez munkát ad olyan magyar zenészeknek, zenét oktató művészeknek, akik nemzetközi elismertségükkel több évtizede az egész világon képviselik Magyarországot. Életük, pályájuk példaértékkel bír a felnövekvő ifjúság nemében. Szeretnénk, ha minél többen válnának hallgatókból aktívan a zenét művelőkké is. Hitvallásunk szerint a zene összeköt, nem ismer határokat és egzisztenciális különbségeket.


Július 16-án Balatonfüreden olyan magyar és külföldi előadókat kértünk fel, akik egész pályájuk során az élőzenével foglalkoztak, azt művelték. A nap fővédnöke Dr. Márfi Gyula Veszprémi Érsek. A halmozottan fogyatékos zenekarok és művészek felléptetésével – azt gondoljuk – a zene gyógyító ereje LÁTHATÓVÁ is válik. Kezdeményezésünk egy utazó fesztivál, amely minden évben visszatér Balatonfüredre. A nemzetközi porondon a MÁV Szimfonikusokkal közösen színpadra állított populáris elemekkel színesített, és magyar popzenészekkel közösen komponált darabbal szeretnénk hazánk, Magyarország kulturális értékeit öregbíteni.

Piramis Együttes

Fellépőink:

• Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona:
Több mint 30 éve foglalkozik sérült gyermekek segítségével, csodálatos zenei műsorral bizonyítják be, hogy mindenki egyenlő és képes gyönyörűt alkotni.

• Nemadomfel Együttes: A Nemadomfel Együttes olyan integrált zenekar, amelyben a szólisták kivétel nélkül sérült (elsősorban értelmileg és látásban akadályozott) előadók.
• Steve Danko: Ausztrál énekes. Írt dalokat és dobolt elektromos rhythm and blues zenekarban a „The Arctic Circles”-ben.
• Raboczki Balázs és a Jazzhaverock
• Borsodi Blue és Ripoff Raskolnikov – MÁV Szimfonikusok zenekar: Az ország élvonalbeli hivatásos zenekarainak sorában tartják számon, repertoárjaa barokk zenétől a modern, kortárs műveikig terjed.

• Balogh Sándor Bartók – Pásztory és Emerton díjas karmester, egyetemi adjunktus: A „Levél” című számot hangszerelte nagyzenekarra és a fesztiválon ő vezényli a MÁV Szimfonikus zenekart.
• Piramis zenekar: A Piramis együttes a magyar rockzene történetének egyik legnagyobb legendája, soha magyar zenekar ekkora tömeghisztériát nem váltott ki, mint ez az együttes.
• Németh Gábor „Nemo”: Saját formációjával, amelyekben zeneszerzőként is bemutatkozott, számos, a slágerlisták élére került dalával találkozhatott a nagyközönség.
• Aczél Tamás és a Jazzhaverock: Aczél Tamás és Kerekes Aladár új formációja igényes zenei alapokra épülő populáris zenét képvisel. Balatonfüreden a Jazzhaverok: Szakadáti Mátyás, Németh Gábor „Nemo”, Kerekes Attila (ritmus szekció), Kovács Erik, vokalisták: Kiss Flóra, Kertész Dóra.
• Charlie: Az 1970-es évek óta a magyar zenei kultúra meghatározó egyénisége.


Helyszín: 2014. július 16. Balatonfüred. Kisfaludy színpad, Tagore sétány, Vitorlás tér

Hozzászólások