A kolozsvári New York szálloda konyháján tanulta a szakácsmesterséget. Bukarestben, Budapesten, Párizsban gazdagította tudását, Moszkvában a Világifjúsági Találkozón főzött a magyar küldöttségre. Sokáig a Fővárosi Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskola tanára és igazgatóhelyettese volt.

Emellett éveken keresztül megosztotta az ételkészítés csínját-bínját az olvasókkal és a rádióhallgatókkal a Nők Lapja és a Fürge Ujjak című lapok hasábjain és egyéb szaklapokban,  valamint a Magyar Rádió hullámhosszán a Lányok, asszonyok c. műsorában.

Műveit nemzedékek forgatták sikerrel, érdeklődéssel.

  • A mi szakácskönyvünk (Túrós Emillel, Bp., 1960, németül Bp., 1962);
  • A mai háztartás kézikönyve (Lányi Erzsébettel, Bp., 1961);
  • Vendéglátóipari technológia (tankönyv, Sculhof Gézával,  Bp., 1962);
  • Lányok, asszonyok szakácskönyve (Bp., 1963);
  • Mit főzzünk külföldi vendégeinknek? (Bp., 1967).

Ha sikerül, szerezzük meg valamelyik szakácskönyvét és próbáljuk ki a receptjeit! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Weninger Endréné

Hozzászólások