A Romantikus út Németország legkedveltebb tematikus útvonala

A természeti és kulturális turizmus széles kínálata miatt számos külföldi vendég dönt a németországi utazás mellett: a 2012-es minőségi felmérésben az utazók 38 százaléka azt nyilatkozta, hogy a helyi természeti adottságok miatt választotta Németországot, míg 33 százalékuknál a művészeti és kulturális kínálat volt a mérvadó. Ezt a két fontos elemet kiválóan ötvözi a németországi Romantikus út, amely Würzburgból Füssenbe vezet, és egyebek mellett olyan jelentős helyszíneket és látványosságokat érint, mint a Duna-menti ártéri erdők, Rothenburg, Landsberg és Augsburg városa, illetve a híres Neuschwanstein-kastély.

400 kilométeres útvonal az ország egyik legkedveltebb tematikus útja, amely lehetővé teszi a külföldi vendégeknek, hogy a  történelmet ötvözzék a sokszínű természeti élménnyel és felfedezzék Németország szokásait és hagyományait.

Würzburg látképe

Alkalmazás a Romantikus úthoz

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) partnereivel együtt 2013-ra kifejlesztett egy mobil alkalmazást, mely összesen 28 várost és 10 látványosságot mutat be a Würzburgtól Füssenig vezető útvonalon. Az alkalmazás lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy már utazásuk megkezdése előtt részletes információkat kapjanak az útvonal kiemelt látnivalóiról. Segítségével az utazás során  meg lehet határozni a kiválasztott állomások sorrendjét, ellenőrizni a nyitvatartási időket, a belépőjegyárakat és az akadálymentességet, sőt a helyszínen képeket, illetve jegyzeteket adhatunk hozzá az alkalmazáshoz.

Wieskirche a Világörökség része

Az útvonal 10 kiemelt látnivalója közül három Németország „Top 100” látnivalói között is megtalálható: a würzburgi Rezidencia, Rothenburg óvárosa a városházával, illetve a Wieskirche, mint UNESCO-világörökség. A modern utazási szokásokhoz igazodva az alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy élményeinket megosszuk barátainkkal, ismerőseinkkel és a családdal a közösségi hálókon, az áttekinthetőségről pedig egy beépített térkép gondoskodik. Az ingyenes alkalmazás már elérhető iPhone-felhasználók részére az AppStore-ban, Android-felhasználók számára pedig a Google Play Store-ban angol és német nyelven.

Forrás: Német Turisztikai Hivatal

2013. október 10.

Hozzászólások