A Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeumának munkatársai sikeres új esztendőt kívánnak az olvasóknak, és jó szívvel ajánlják kiállításaikat a kecskeméti közönség szíves figyelmébe. 

1. Mező Tibor „Törékeny természet” című kiállítását a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították 2017. március 31-ig. Az állatorvosként praktizáló alkotó különleges munkái minden látogató szívét megérintik. A rejtőzködő vagy éppen figyelmünket követelő alakok messze túlmutatnak a hétköznapi agyagformáláson, az állatfigurákban megbújó tartalom emberi érzésekre, értékekre vagy gyarlóságokra is rámutat. A kiállításhoz kapcsolódva február közepén különleges állatos, farsangi programmal készülnek az érdeklődő családok számára. A kiállítás-búcsúztató április 1-én lesz szintén családi nappal kísérve.

2. 2017. január 14-én, szombaton folytatódik a nemrég elhunyt Fuxreiter András (1942-2016) ásványgyűjtő emléke előtt is tisztelgő múzeumpedagógiai előadássorozat a Fuxreiter Ásványgyűjteményben: „Ásványokról kicsiknek és nagyoknak” címmel. Az előadásokat minden alkalommal Dr. Fuxreiter Mónika biokémikus (a Debreceni Egyetem professzora és a MTA doktora), a gyűjteményalapító leánya tartja.

  • 10.00 órától – Gyerekeknek (4-12 év) – Világító kristályok – Hogyan nőnek a kristályok? Mi van egy kristály belsejében? A hibák szépsége. Hogyan világít egy kristály?
  • 16.00 órától – Felnőtteknek, középiskolásoknak, egyetemistáknak -Világító kristályok – A kristályok tökéletessége. Tekintsünk egy kristály belsejébe! Amikor a hiba az izgalmas. Mitől kezd el világítani egy kristály?

3. Óvodáknak, iskoláknak szóló múzeumpedagógiai programkínálatukat bővítik, melynek részletei elérhetőek ezen a weboldalon

4. A nyitvatartás változatlan: kedd – szombat: 10.00-18.00, vasárnap: előzetes egyeztetés szükséges.

5. A múzeum további terveiről dr. Fogarasi Zsuzsa igazgatónő ITT nyilatkozott.

 

 

Hozzászólások