Immár második alkalommal kerül megrendezésre az Art Expo Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár szeptember 26-27-én a zuglói Dürer Rendezvényházban.

artecpo

A két nap alatt helyet kapnak a határon innen és túl alkotó emberek, akiknek kevés lehetőségük van a bemutatkozásra. Festők, grafikusok, szobrászok, fotográfusok, elismert művészek és amatőr alkotók, átlagemberek – akik a szürke hétköznapokat az alkotás örömével színesítik. Az NKA támogatásával ingyenesen látogatható rendezvényen szívesen segítenek mindenkinek, aki kedvet érez kipróbálni önmagát, megtalálni a mindannyiunkban ott rejtőző alkotó embert.

coóri

A szeptemberi seregszemle fővédnöke, Csoóri Sándor kétszeres Kossuth- és Herder-díjas író véleménye szerint „százszoros megbecsülést érdemelnek azok az emberek, akik munkájuk mellett áldoznak annak a csodának az oltárán, amelyet művészetnek nevezünk.”

artexpo_2014_1

ART EXPO 2014

 

A tavalyi eseményen a kiállítók korosztályi megoszlása szerint a 18-35 éves művészek részvétele duplája volt a 36-50 éves csoporténak, és háromszorosa az 50-70 éves korosztálynak, jelen volt az Értelmi Sérültek Alapítványának alkotó közössége is, és pozitív üzenetet hordozott a kiállítók témaválasztása is: a városi alkotók vidéki témái mellett találkozhattunk a tanyasi kisnyugdíjas nagyvárosról alkotott fantáziájával is, átlépve a nagyváros-falu közötti társadalmi szakadékot.

artexpo_2014_2

ART EXPO 2014

 

A változatosságot az idei ART EXPO sem fogja nélkülözni: látható lesz többek között a szegedi rajztanár és festőművész, Szabó András díjnyertes Rembrandt Bábel-világa című olajfestménye is. A Fölszállott a páva döntős zenekara, a Góbé szombaton, míg a Buda Folk Band vasárnap lép fel, de a kultúra csendesebb rajongóit napközben is várják a színpadon a házigazdák: Banner Géza és Erdélyi Claudia felváltva beszélgetnek a jelen lévő művészekkel, művészettörténészekkel.

Laki Zsolt 3

Egy néma világ hangjai – a halláskárosult festő, Laki Zsolt egyik kiállításra váró alkotása

 

A www.artexpo-budapest.hu weboldalon bővebb információt találhatnak mindazok, akik vallják, hogy a művészet mindenkié, és azok is, akik nem csak a nagyáruházak posztereiben gondolkodnak, ha az otthonuk szépítéséről van szó. A határon innen és határon túl, amatőr vagy elismert, sérült vagy egészséges, de egy biztos, szívét, lelkét és legbensőbb gondolatait, vágyait vagy akár félelmeit bátran és őszintén vállaló alkotóknak most lehetőségük nyílik, hogy minél szélesebb körhöz juttassák el üzenetüket – nekünk pedig arra, hogy befogadjuk azt.

artexpol

1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Hozzászólások