Martin Scorsese legújabb filmje öt Oscar-díjat kapott. De nem csak ezért érdemes megnézni.

A leleményes Hugo Brian Selznick Hugo Cabret c. könyve alapján készült, és egy árván maradt kisfiú kalandjait meséli el. Hugo egy múzeumi tűzben elveszíti imádott apját, egyedüli öröksége egy régi automaton, aminek javításán együtt dolgoztak. A fiú nem számíthat senki másra, csak a párizsi főpályaudvaron dolgozó részeges bácsikájára. Claude bácsi azonban hamar magára hagyja az árvát, akinek innentől kezdve egyedül kell elvégeznie a munkát: az ő feladata lesz, hogy az állomás összes óráját pontosan működtesse.
Mikor épp nem az óramutatókat állítgatja, akkor sem vesztegeti el az idejét, hiszen az automaton javításán ügyködik. Ebben segítségére van újdonsült barátja, Isabelle is. Együtt próbálják megfejteni a különleges automaton titkát, a nyomok pedig a kislány keresztapjához vezetnek. (Ben Kingsley kiváló alakítása)

Nagyszerű karakterek, csodálatos látványvilág
A leleményes Hugo egy kedves és megható történet, tele különleges és élettel teli karakterekkel. Sacha Baron Cohen mint főfelügyelő, Emily Mortimer mint virágáruslány, Christopher Lee pedig mint jólelkű öreg könyvárus, mind-mind színt visznek a történetbe. Ha pedig a színeknél tartunk, a képi világ is megérdemli a dicséretet, nem véletlenül díjazták az operatőrt is Oscar-díjjal. A film készítői fantasztikus látványvilágot varázsoltak, amit 3D-ben élvezhetünk.

Ha valaki pörgős, akciódús mozira vágyik, A leleményes Hugo nem az ő filmje. Ellenben ha valaki egy igényes, megható, és látványos filmet szeretne látni, akkor érdemes jegyet váltania rá. Scorsese rajongóknak pedig abszolút kötelező darab!

Weninger Andrea

Hozzászólások