Újabb sikert könyvelhetnek el a kecskeméti Katona József Színházban! Ismét beválogatták a teátrum produkcióját a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjába! A válogatók több mint 200 hazai és határon túli előadás megtekintése után választották ki azt a 14-et, amely a találkozó versenyprogramjában lesz látható – köztük a kecskeméti színház Apátlanul című előadása.

Csehov – Apátlanul

A produkciót Csehov Platonov című műve alapján Szász János állította színpadra Kocsis Pál, Hajdú Melinda, Bognár Gyöngyvér és Nagy Viktor főszereplésével. A kecskeméti színház visszatérő vendég a POSZT-on. A Macska a forró bádogtetőn című produkciójuk tavaly elnyerte a POSZT „Legjobb előadás” díját, Trokán Nóra a Legjobb női főszereplő díjával, Csombor Teréz pedig a MASZK különdíjával térhetett haza. Ugyanebben az évben a Tóték című drámával (is), 2012-ben pedig a Bánk bánnal szerepeltek a POSZT-on.

Halpern és Jonson – Székhelyi József és Trokán Péter címszereplésével

Halpern és Jonson – Székhelyi József és Trokán Péter címszereplésével láthatják a Halpern és Johnson című darabot április 9-én 19 órától a Kelemen László Kamaraszínházban. A megrendítően szép vígjáték szerelemről, barátságról, elfeledettnek hitt titkokról szól. A címszereplők, Trokán Péter és Székhelyi József hosszú évek után tér vissza Kecskemétre, ahol a ’70-es évek elején együtt kezdték pályájukat Radó Vili bácsi és Ruszt József irányítása alatt. A Gólem Színház produkciójának rendezője Borgula András.

A Mágnás Miska című előadásuk a legjobb hat között! Kihirdették a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját, és a kecskemtéi színház Mágnás Miskája bekerült az elmúlt év legjobb, nem budapesti szórakoztató előadásai közé! A szakmai bizottság több mint 50 vidéki és határon túli produkció megtekintése után választotta ki azt a hatot, amelyek kiemelkednek a kínálatból. A Mágnás Miska a bemutató után napok alatt a kecskeméti közönség kedvence lett. Az előadás rendezője Rusznyák Gábor, a főbb szerepekben Dobó Enikő, Orth Péter, Hajdú Melinda, Szemenyei János, Kőszegi Ákos és Csapó Virág lép színpadra.

Eperjes Károly kaposvári tanítványai

SZÍN-TÁR – Eperjes Károly kaposvári tanítványai nyerték el az idei SZÍN-TÁR díját! Március 21-e és 25-e között három ország öt egyetemének színészhallgatóit látták vendégül Kecskeméten. A vizsgaelőadások bemutatóit színes programok kísérték: workshopot tartott Duda Éva koreográfus, „kipakolták” legjobb munkáikat a Kaposvári Egyetem friss diplomás látványtervezői, a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendezői pedig vizsgafilmjeiket mutatták be.

Orth Péter színművész a ‘Hírös kecskemétiek’ között

HÍRÖS KECSKEMÉTIEK – Beszélgettünk! Folytatódott a ’Hírös kecskemétiek’ beszélgetés-sorozat a Hírös Város Turisztikai Központban. A vendégek – dr. Kelemen Edit, Palotás József és Orth Péter – pályájukról, az előttük álló szakmai kihívásokról meséltek. A beszélgetőpartner Kriskó János volt.

A kecskeméti Katona József Színház jegypénztára és szervezési irodája továbbra is várja a nézők kérdéseit és kéréseit a +36 76 501 177 és 501 174-es számon, illetve a szervezes@kecskemetikatona.hu címen!

 

“Ünnepeljük meg a nagy találkozást” a színházban!

 

 

Hozzászólások