2018. augusztus 24-én, pénteken 17.00 órakor kiállítás nyílott a kecskeméti Hírös Gobelin és Kézimunka Klub és a szabadszállási Csillag Varrókör alkotóinak munkáiból Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. A megnyitón közreműködik Süveges Emma (vers) és a Mátyás Király Citerazenekar.

 

A Hírös Gobelin és Kézimunka Klubot 2011 szeptemberében alapítottam. Tizenöten indultunk, a jelenlegi létszámunk 25 fő. A legfiatalabb 7 éves, aki gobelint varr. A klub a gobelin megismertetésére és népszerűsítésére alakult. Új tagok érkezésével bővült ki gobelin és kézimunka klubbá, ahol már nem csak a gobelin, de a kalocsai, a keresztszemes hímzés, kötés, horgolás kézimunka technikával készült munkák is megtalálhatóak.

Czégány Béláné Marika a kiállított munkái egy részével

Ez a lelkes kis csapat hobbiból minden szerdán családias hangulatban tölt el néhány kellemes órát, ahol gazdát cserélnek hímzésminták, ötletek, megcsodálják egymás készülő vagy elkészült munkáit.

Minden évben szervezünk kirándulást, ahol a helyi nevezetességű kézimunkával ismerkedhetünk meg. Így voltunk Kalocsán, Kiskunhalason, Mezőkövesden, az idén pedig Hövejen.

Minden évben részt veszünk a Fonalbirodalom által kiírt pályázatokon, a pályamunkák Budapesten a Camponában kerülnek kiállításra. Innen több különdíjat hoztunk már el, például Juhász Mónika, Vincze Virág. A néhai Hadházy Pál, egykori egyetlen férfi klubtagunk pedig a gobelin kategóriában I. helyezést ért el.

 

A kiállítás ingyenesen látogatható: 2018. szeptember 9-ig 10.00 és 18.00 óra között.

Helyszín: Kecskemét, Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Vinczéné Molnár Éva klubvezető

 

 

Hozzászólások