II. János Pál pápa szentté avatásának ünnepségén Kecskeméten

A Karol Wojtyla Ház szervezésében a nemzetőrség Lenkey Károly Nemzetőr Egyesülete is részt vett II. János Pál pápa szentté avatásának emlékünnepségén 2014. április 27-én.

Az ünnep harangszóval és a zászlók katonai díszbevonulásával kezdődött. Az ünnepi megemlékezés után megkoszorúztuk Védőszentünk szobrát, majd a Barátok Templomában ünnepi mise volt Karol Wojtyla emlékére. Az emlékező szentmise után a Wojtyla Házban finom ebéden láttuk vendégül a ház rászorultjait.

Nemzetőr majális:

A Magyar Nemzetőrség Lenkey Károly Nemzetőr Egyesülete jó hangulatú nemzetőr majálist szervezett a május elsején. A bográcsban finom pörkölt rotyogott és a tárcsán folyamatosan sültek a finomságok. A szervezett játékokat a gyerekek nagyon élvezték, míg a felnőtteknek a célba lövés tetszett a legjobban. A végén mindenki a kellemes nap emlékével tért haza.

A Kecskeméti Nemzetőrség kiemelt rendezvénye:

A kecskeméti Lenkey Károly Nemzetőr Egyesület Iványi Grünwald Béla születésének 147. évfordulójára felújította a festő szobrát, amely az állomásparkban van. Valószínűleg az ország egyetlen városa Kecskemét, ahol a festőnek szobrot állítottak. 2014. május 5-én 9 órakor a Kecskeméti Állomás parkban lévő szoborsétányon (ez a Katona József múzeum autóbusz pályaudvar felőli része) a festő szobrának környezetét is rendbe hozták társadalmi munkában.

Másnap, 2014. május 6-án bensőséges ünneplés keretében egyesületünk megkoszorúzta a szobrot.


Következő kiemelt rendezvényünk alkalmával 2014. október 30-án Villám Mihály II. világháborús repülős hős sírját koszorúzzuk meg halálának 70. évfordulója alkalmából.

Béni Tibor, a Lenkey Károly Nemzetőr Egyesület alelnöke

Hozzászólások