A Fordot mára globális vállalatként tartjuk számon. A mai piaci viszonyok között egy vállalat csak akkor lehet sikeres, ha képes megérteni a társadalmi sokszínűséget. A futószalagjukról lekerülő gépjárművek is hordozzák magukban ezt a jellemzőt. A Ford megbízható működése mellett a biztos háttértámogatás jellemzi őket. A támogatási rendszer kiterjed az alkatrészekre is. Ön szinte bárhol megkaphatja, már csak egy ideális szervizt kell megtalálni hozzá.

a ford

Működési jellemzők dízelmotor esetében

Most mélyedjünk el kicsit a dízelüzemű típusokban. Ezen modellek befecskendezési rendszerében az injektorok játsszák a legfontosabb szerepet. A modern dízelekben alkalmazzák ezt a technológiát, amely az úgynevezett „common rail” rendszereket váltotta fel. A teljesítményt és a hatékonyságot úgy tudták fokozni, hogy a befecskendezést több szakaszra bontották. Így született meg az elő-, fő- és utóbefecskendezésre is képes rendszer. Ez az üzemanyagot kisebb dózisokban juttatja a hengerekbe. Az üzemanyag adagolásáról a befecskendezőszelep, más néven injektor gondoskodik. Ezekben az adagolószelepek elektromágnesesek vagy piezo kristályosak lehetnek. Abszolút precíziós technológia, amely a meghibásodás egyik legfőbb forrása is.

A Ford és alkatrészei

Amennyiben injektor felújításra kerül sor, három lehetőség jöhet szóba. A leggyorsabb és mondhatni a legolcsóbb megoldás a felújítás. Ennek során a gyári alkatrészeket cserélik ki újra, ezzel hozzák a rendszert felújított állapotba. A cseredarabok már eleve gyári kiegészítőkkel felújított alkatrészeket jelentenek. Ezek felhasználására akkor kerül sor, ha az eredeti menthetetlen állapotban van, vagy éppen az alkatrészek hiánycikkek. Sürgős esetekben is jó választás lehet. Új alkatrészek jellemzően csak akkor kerülnek szóba, ha az eredeti menthetetlenül rossz, vagy esetleg olyan típus, amely nem felújítható.

További elemek

Az injektorok mellett a porlasztók és PD-elemek, valamint a nagynyomású szivattyúk elemeivel is akadhat probléma. Ezek esetében is megoldható a javítás vagy felújítás. Amennyiben a Tamorin Kft.-től rendeli meg a javítási szolgáltatást, ingyenes futár fogja a hibás elemet elszállítani. Azt a műhelyükben megjavítják, és futárral működőképesen visszaküldik. Ezután más dolga nincs, mint visszahelyezni az elemet a gépjárműbe, és az úgy fog működni vele, mint új korában.

Aggodalomra, félelemre nincs ok. Maximálisan leinformálható cégről van szó. Munkájukat kizárólag számla ellenében és garanciálisan végzik. Nem fordulhat elő, hogy Ön megjavíttatott valamit, aztán az újból felmondja a szolgálatot!

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások