A zenés darab (1981) T. S. Eliot versciklusa, az Old Possum’s Book of Practical Cats (1939) szövege alapján készült.

A történet – ahogy a musicalek cselekménye általában – nem túl szerteágazó, viszont annál látványosabb a megjelenítése. Minden évben macskabálra gyűlnek össze a környéken élő, emberi tulajdonságokkal felruházott macskák. Érdekes, szomorú, megható, de vidám sorsok is elénk tárulnak a főszereplők által elénekelt és eltáncolt történetekből.

Az előadás csaknem 144-szor került színre Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Nyíregyházán, sőt az olaszországi Trento és Bergamo közönsége előtt is. Az eladott jegyek tekintetében rekordot döntött, hiszen eddig több mint 1,5 millió néző vásárolt jegyet az előadásra. Különböző szereposztásban összesen 190 művész vett részt a darab színrevitelében.

                                                         

A különleges jubileum alkalmából megújul az előadás: új szereplők, fiatal énekesek és táncosok is fellépnek a régi, az előző néhány száz előadás sikeres macskái mellett.

Az évfordulóhoz kapcsolódva számos rendezvény kísérte a jubileumi ünnepséget: fotókiállítás nyílt az előadás elmúlt 30 évéről, a Macskák szereplői az Állatkertben egy szibériai tigrist fogadtak örökbe, valamint vendégül látták azokat, akik az ősbemutató napján (1983. március 25.) születtek.

Forrás: www.madachszinhaz.hu

Képek, videók itt nézhetők meg.

Weninger Nóra

2013. március 25.

Hozzászólások