A 27. Országos Diákfilmszemle időpontja: 2020. augusztus 24-30. A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 27. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.
diakfilmszemle0

Kategóriák:

  • 1. Általános iskolás
  • 2. Középiskolás
  • 3. Fiatal filmes

A jelentkezők 20 percnél rövidebb alkotásai előzsűri nélkül kerülnek be a szemle programjába.

VETÍTÉSI TECHNIKA: DVD
A 20 PERCNÉL HOSSZABB FILMEK ELŐZSŰRIN VESZNEK RÉSZT

A FILMEK LEADÁSI HATÁRIDEJE: 2020. augusztus 3. A NEVEZÉSI LAPOKKAL EGYÜTT
A vetítések után naponta a szakmai zsűri vezetésével nyilvános konzultációt tartunk az alkotók és az érdeklődők számára.

Az arra érdemes alkotásokat a zsűri véleménye szerint díjazzuk.
Nevezési lapok beküldése határideje: 2020. augusztus 3.

Nevezett filmek leadási határideje (20 percnél rövidebbek): 2020. augusztus 24. hétfő
Postacím és a Szemle helyszíne:
Aranytíz Kultúrház
1051 Budapest, Arany János utca 10.

Letölthető nevezési lap

Letölthető felhívás

A Szemlére a belépés ingyenes!

 

1994-ben a Diákfimszemlét Merza Gábor (független filmes), Papp László (média tanár) és Szőke András (Balázs Béla-díjas filmrendező) abból a célból hozták létre, hogy a fiatal filmeseknek is legyen önálló bemutatkozási lehetősége.

Az Országos Diákfilmszemle célja azóta sem változott. Bemutatkozási lehetőséget biztosítunk általános iskolás, középiskolás és fiatal filmesek (egyetemisták) részére, saját korosztályi környezetükben mutathatják be legújabb filmes munkáikat a nagy nyilvánosság és a szakmai közönség előtt. A bemutatón, a nyilvánosságon és a szakmai kontrolon van a hangsúly.

Az alkotások megítélése is a pozitív megerősítés irányába hat, és a díjazásban is minden arra érdemes munkát dicséretben, oklevéllel, tárgyi és pénzjutalomban részesítünk. A versenyszellem helyett egymás munkáinak megismerésére, új szakmai barátságok születésére helyezzük a hangsúlyt. Fontosnak tartjuk, hogy a filmezéssel foglalkozó fiatal generációk megismerjék egymást, hogy a jövőben is együtt tudjanak működni szakmai pályafutásuk alatt.

 

Minden nevezett filmet tematikai és időmeghatározás nélkül bemutatunk. Nevezési díjat nem kérünk, és a szemle is ingyenesen látogatható. Volt időszak, amikor a fiatalok szállásáról és étkezéséről is a szervezők gondoskodtak. Évente 100-200 filmet mutatunk be, ez több ezer alkotó fiatalt érint. Fontosnak tartjuk a folyamatosságot, hogy ezek a vetítések és a hozzájuk kapcsolódó programok nem alkalomszerűek, hanem folyamatosan minden évben augusztus végén megrendezésre kerülnek. A Diákfilmszemlét nehezebb finanszírozási időszakokban is megrendeztük.

További felvilágosítás:
Merza Gábor, szemleigazgató
Tel.: 061/375-3896 , mobil: 0620/287-9484
E-mail: diakfilmszemle@gmail.com
Web: https://diakfilmszemle.polifilm.hu/

A szervezők kérik az olvasókat, hogy küldjék tovább a felhívást, hadd kapjanak információt a diákok az iskolákban a pályázatról, amely idén 27 éves! Köszönet minden érdeklődőnek!

Filmre fel!

(Kapcsolódó cikk a Montázsmagazinban)

 

 

Hozzászólások