Idén 13. alkalommal rendezték meg a Városi Civil Fórum eseményét kedden a kecskeméti Városházán. A résztvevők előadásokat hallhattak a civil szervezetek működésének szabályairól, a hálózati trendekről, a vitarendezésről, illetve a Városi Civil Kerekasztal tavalyi tevékenységéről.

A Lakó Sándor Kamarazenekar hangulatos zenéjével és K. Szabó Benedek versmondásával vette kezdetét a 13. Városi Civil Fórum Kecskeméten. Évente egyszer szerveznek ilyen fórumot, amikor beszámolnak a szervezetek képviselői arról, hogy milyen tevékenységekben vettek részt a város civil polgárai, milyen feladatokat végzett el a Városi Civil Kerekasztal az elmúlt évben. Kertész Erzsébet, a Városi Civil Kerekasztal társelnöke elmondta, ez az esemény jó lehetőség arra, hogy személyesen is át tudják adni a tapasztalataikat egymásnak.

Az egyik előadó dr. Négyessy András volt.

Kecskeméten jelenleg 150-200 működő civil szervezet tevékenykedik. Mindenképpen be szeretnék vonzani a fiatalokat is a civil életbe. Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere nagyszerű kezdeményezésnek nevezte a Városi Civil Kerekasztal tevékenységét, hiszen bármilyen ügyben lehet konzultálni velük egy egységes platformon keresztül. A legkülönfélébb területeken vállalnak feladatokat a szervezetek (egészségügy, szociális terület, művészetek, kultúra, sport és még sok más). Az önkormányzattól is átvállalnak feladatokat, pl. népkonyha, kultúra, drogprevenció.

A városi támogatási program évről évre nyitott a civil szervezetek előtt. Most is megjelent egy pályázat, melyre március 31-ig lehet jelentkezni programok, rendezvények szervezésére, illetve a különféle kitűzött célok elérésére. Ezekre több mint 100 millió forintos keretet biztosít az önkormányzat, mely stabilitást tud adni a civil szervezetek fennmaradásához.

 

 

 

Hozzászólások