Megnyílt a Virág Judit Galéria új, nyarat idéző kamaratárlata. Az ingyenes tárlat augusztus 12-ig várja a látogatókat.

Radák Eszter: A hős, a bátor, a vakmerő 2012

Berobbant a nyár a Virág Judit Galériába, ahol a falakat két hónapon át magyar festők vízpartokat ábrázoló művei uralják.

Egry József, Csók István, Vaszary János és Szőnyi István egy-egy műve is megidézi a kánikulát. Az idén 25 éves galéria új, ingyenesen megtekinthető kamaratárlatán minden egyes alkotás megvásárolható.

Szőnyi István: Kilátás a Dunára 1932

Klasszikus és kortárs alkotásokat állít ki új kamaratárlatán a Virág Judit Galéria, ahol a stílusok változatosak, egy azonban közös: a vízpart és a napsütötte táj szeretete.

A magyar festők alkotásai kivétel nélkül a nyár legszebb pillanatait és többek között a balatoni, vagy épp Duna-parti hangulatot idézik meg.

Vaszary János: Ülő nő lila napernyővel 1909

A 19. század realizmusát Bruck Lajos és Deák Ébner Lajos finom naturalista művei képviselik. A magyar modernizmus és a Párizsi iskola művészeitől – Kádár Béla, Kmetty János, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Csók István, Vaszary János és Derkovits Gyula – nyarat idéző alkotások kaptak helyet. A látogatók megtekinthetik Patkó Károly, valamint a Gresham-körhöz tartozó Szőnyi István és Egry József festményeit is, akiket szinte egy életen át megihletett a Dunakanyar, Zebegény és a Balaton-felvidék.

virag judit galeria

Csók István: Balatonnál 1917

A kiállításon kortárs alkotók, például Fehér László, Radák Eszter és Bodolóczki Linda legújabb művei is láthatóak.

A nyári kamaratárlatot augusztus 12-ig bárki ingyenesen megtekintheti hétköznapokon 10.00 és 18.00 óra között a Falk Miksa utca 30. alatt.

Virág Judit Galéria – A kiállított képek megvásárolhatóak.

 

Hasonló cikkünk:

Virág Judit Galéria – 25 éves a magyar aukciósház

 

Hozzászólások