Az ötödik kecskeméti városmisszió jelszava: „… nem veszítjük el bátorságunkat.” A szervezők nem csüggednek el ebben az elembertelenedett világban sem, hanem jó szót és segítséget szeretnének nyújtani azzal, hogy a keresztény értékeket hirdetik. A Wojtyla Házban tartott sajtótájékoztatón részleteket tudtunk meg a Városmisszió céljáról, nagyszerű kezdeményezéseiről. 

Az idei, ötödik városmisszió Szent László évéhez kapcsolódik. A kecskeméti plébániákat dr. Jeney Gábor, a nagytemplom, és Görbe László, a Szentháromság/Piarista templom plébánosa képviselték. Elmondták, hogy többféleképpen igyekeznek megszólítani az embereket, segítő kezet nyújtani feléjük e három nap alatt. Kecskemét főterén, a nagyszínpadon május 26-án, pénteken 17.00 órakor ünnepélyes megnyitóval indul a programsorozat.

18.00 órakor szentmisén vehetnek részt a hívek, melyet Fábry Kornél atya celebrál. Ő arról (is) híres, hogy egy európai papband-ben, azaz papokból álló zenekarban énekel, zenél. Nagybátyja példájára Fábry Kornél show-t tart az est folyamán. Ez is egy új módja lesz a nem vallásos emberek megszólításának, de az elfáradt hitet is felpezsdítheti.

A programsorozat ideje alatt lesz fáklyás menet, élő rózsafüzér, melynek során a város számos pontján imádkoznak majd, valamint egy színdarabbal is várják majd az érdeklődőket szombaton a Piarista Iskola dísztermében. Számos újdonsággal is készülnek a szervezők: többek között bátorságpróbával, missziós futóversennyel és egy vacsorával, ahol mindenki kéretik fehér ruhába öltözni majd. Az ételeket ingyen kínálják a szervezők, abban bíznak, hogy ilyen módon talán az emberek lelke is tiszta, azaz fehér lesz a jó szó hatására.

A városmisszióhoz csatlakozott a Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja, akik egy Missziós Kávéházzal várják majd a főtérre érkezőket. A keresztény ünnepekhez kapcsolódó süteményekkel és a szerzetesrendek teáival is kínálják majd az odaérkezőket. A máltaiak vallják a hit védelmét és a rászorultak segítését, ebben a programsorozatban is ezt teszik majd.

A városmisszió szervezői szeretnének lehetőséget teremteni a spontán, közvetlen beszélgetésre is. Ezt szolgálja majd a „Szólj be egy papnak!” elnevezésű sátor is, ahol a program ideje alatt folyamatosan várja egy atya azokat, akik szeretnének választ kapni a kérdéseikre, a bennük felmerült gondolatokat megosztani valakivel.

A Városmisszió során ifjúsági szentmise és a Barátok Együttes koncertje is várja az egybegyűlteket. Május 28-án, vasárnap a program érseki szentmisével zárul a Nagytemplomban, melyet jótékonysági ebéd követ a Plébánia közben. Szép és tartalmas programnak ígérkezik a katolikus városmisszió!

 

 

Hozzászólások