Felújítva állítja színpadra két sikerdarabját a Varidance táncünnep műsoraiban. Az együttes nem ismeretlen a hazai táncművészet kedvelői között, évek óta sikerrel ötvözik a tradicionális néptánchagyomány elemeit különböző táncstílusokkal és műfajokkal, hogy modern, különleges, egyedi stílusú produkciókat hozzanak létre.

 

A Varidance idén októberben és decemberben két előadásának felújított változatát állítja színpadra a MOM Kultban.

Az előadás zenéjét élőben az InFusion trio és Jammal (beatbox) szolgáltatja.

Október 8-án a Magyar TáncRAPszódia című produkciót, melyben a magyar néptánctradíció találkozik mai tánctechnikákkal. Egymást váltó, hol dinamikus, hol lírai, humoros képekben tűnik fel a Kárpát-medence táncainak kavargó sokszínűsége a nem megszokott módon: a lánytáncok lágysága, páros táncaink romantikája, a férfitáncok virtuozitása találkozik a hip-hop lazaságával … kaszák villannak, libben a szoknya, bajusz megpödörve, fent a baseball sapka, csizmák bokáznak Brahms és a rap ritmusára.

December 18-án Montázs című darabjukat mutatják be. A fergeteges táncokat bemutató mű a magyar néptánc elemeit montírozza össze ismert táncstílusokkal úgy, hogy a látvány az újdonság élményével és erejével ragadja meg a néző figyelmét. Ahogyan az élet ritmusa változik, ahogy a napok, az események, a hangulatok váltják egymást, ugyanolyan fordulatosan peregnek a válogatott muzsikával összeforrt műsor fejezetei is. A Montázs interaktív darab, melyben a közönség is aktív részese a műnek.

Forrás: Varidance – KenMedia

Fotók: Varidance

 

Hozzászólások