Menjünk a szabadba! Már csak azért is, mert ez az év utolsó olyan időszaka, amikor még nagykabát, sál és sapka nélkül kirándulhatunk a természetben, meg persze azért is, mert ez az az évszak, amikor a táj a legszínesebb oldalát mutatja, mintegy utolsó fellángolásként a téli álom kezdete előtt. Menjünk a hegyekbe, menjünk a parkokba, járjuk az erdőket, mezőket, élvezzük az utolsó napsugarakat, szakadjunk ki a mindennapok sodrásából!

Ha kevésbé vonz minket a természetjárás, keressünk színes programokat a városban. A szeptember a várva várt új évad nyitánya színházban, operában, koncertteremben, számtalan premierrel, bemutatóval.

Szeptemberről lévén szó két dologról egészen biztosan nem feledkezhetünk el. Egyrészt az iskolakezdésről, amikor sok százezer diák kezdi meg új tanévét régi vagy épp új alma materében, legyőzve az új kihívásokat, másrészt pedig a szüretről, ami számtalan hagyomány felelevenítését és újraélését teszi lehetővé a szórakozni vágyó érdeklődők számára.

Ha már szüret, akkor a szőlőről is mindenképpen meg kell emlékeznünk. E parányi szemek rengeteg jótékony hatással bírnak, és most elsősorban nem a bor okozta jókedvre gondolunk! A bennük található ásványi anyagok és nyomelemek kívül-belül gondoskodnak testünkről, egészségünkről és persze szépségünkről is. Hallott már például a borfürdőről vagy a szőlőhéj masszázsról? Mindkettő igencsak hasznos szervezetünknek, úgyhogy itt az ideje, hogy közelebbről is megismerkedjen velük! Már csak azért is, mert az őszi fáradtságot is segítenek legyőzni.

Bízunk benne, hogy sikerül ledöntenünk a szürke ősz mítoszát, hogy mindannyian élvezni tudjuk azt a gyönyörű évszakot, aminek mindössze egyetlen aprócska kis szépséghibája van, nevezetesen, hogy a nyár után következik.

Jó szórakozást, tartalmas élményekben gazdag szeptembert kívánunk!

Forrás: Momentum Mundi

2013. szeptember 9.

Hozzászólások