Simon M. Veronika Cserhát-, Munkácsy-és Krúdy-díjas festőművész már 2013 nyarán tudta, hol fogja tartani 600. tárlatát: az Orientál Hotel Körösi Csoma Sándor Galériájára esett a választása. Ez egyike azon galériáknak, amikbe Ő szervezi hosszú évek óta a pályatársakat, hogy legyen nekik is megfelelő helyük kiállítani a festményeiket, elmondani a verseiket és gondolataikat…

2013 nyarán a Magyar Rekord Egyesület elnöke elmondta a festőnőnek: amennyiben adottak a feltételek, akkor felvennék őt a rekordlistájukra. A 600. tárlatra, „Modern festményeim” címmel, 2013. szeptember 5-én, 14 órára nagyon sok, Simon M. Veronika számára fontos ember jött el: a Batsányi-Cserhát Művészkör, a Brindisi Szent Lőrinc Borrend, a Krúdy Gyula Irodalmi Kör, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége, az Országos Táncsics Művészkör, a Széchenyi István Általános Iskola és a Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend prominens képviselői.

A közel egy órás megnyitón megszólaltak a vendégek, és időrendi sorrendben elmondták, hogy mi is történt az 1995-ös első tárlat óta, kivel, mikor és hol keresztezték a szálak egymást, mi a hozadéka az elmúlt 18 esztendőnek. Enyedi Béla Krúdy-díjas szépíró vezette le a programot. Egy kérése volt csak a megszólalókhoz: inkább meséljenek, mint dicsérjenek!

601. tárlat: Solymári Plébánia, Galéria. Még aznap, 2013. szeptember 5-én este 19 órakor Solymárra ment el egy kis csoport a Körösi Galériából, és – a Plébánia Hittantermében kialakított csodaszép galériában – még egy tárlatát nyitották meg Veronikának, „2013 a Hit éve” gondolat jegyében.

Szeptember 11-én Simon M. Veronika és Enyedi Béla a Szent István Bazilika Mária termébe volt hivatalos, ahol a Hit éve zárásaként 45 perces előadást tartottak a szép számú Mária csoportnak. A műsor keretében Mária grafikájával örvendeztette meg a résztvevőket a festőnő.

A pákozdi kiállítás és kép átadasa 2013. október elsején

602. tárlat: Kispest, Halásztanya. 2013. szeptember 7-én délután a kispesti Halásztanya Táncsics Galériájában jelent meg a Magyar Rekord Egyesület elnöke, Sebestyén István, aki fotógépével lefotózta a feltárt bizonyítékokat (fotók, meghívók, újságcikkek…) és a tanúk meghallgatásával jegyzőkönyvbe rögzítette azt, hogy jogosan megtörtént Simon M. Veronika 600. kiállítása, e jegyzőkönyvet a Halásztanya és a rekordban résztvevők megkapták. A tárlat címe: „Borvers illusztrációim” volt.

603. tárlat: Ó-Buda- Sport Retro Galéria. Egy újabb kiállítás következett, „Varázslatos Magyarország” címmel, ahol ismét megjelent Sebestyén István, aki a jelenlévők nagy tapsa közepette átadta a Magyar Rekord Egyesület, “Magyar Rekorder” megtisztelő címet tartalmazó Diplomáját a művésznőnek.

604. tárlat: Pákozd, Katonai Emlékhely, Látogató Központ – „A magyar történelem katonái, hadvezérei” címmel nyílt egy olyan tárlat, ahol Veronika 33 portréját állították ki: katonák, hadvezérek, kormányzók, hadügyminiszter…
605. tárlat: Budapest, Szabó Ervin Könyvtár. Simon M. Veronika olyan tanítványait hívta meg maga mellé, akik már tanítanak. A tárlat címe: „A Mester és a tanító Tanítványok”.

Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke zászlós bort kap

606. tárlat: POZSONY –CSEMADOK – SZENC – 2013. október 4.én este „Festmények sorozataimból” címmel nyílt immár a következő kiállítás, ahol Enyedi Béla több mint 100 néző előtt mutatta be Veronika festészeti és saját zeneszerzői munkásságát. Simon M. Veronika- mint a Brindisi Szent Lőrinc Borrend nagykövete – egy üveg zászlós bort nyújtott át Bárdos Gyulának, a CSEMADOK országos elnökének.

607. tárlat: Budapest – Lajta László Zeneiskola. 2013. október 17-én 18 órakor Jótékonysági Koncert és Simon M. Veronika tárlata… És ha Isten is úgy akarja, akkor lesz minden bizonnyal 608., 609. …tárlat is!

Simon M. Veronika honlapja és e-mail címe

2013. október 10.

Hozzászólások