Sétával, kiállítás-megnyitóval és a Bozsó gyűjteményben szervezett programokkal vette kezdetét az elkötelezett szerelem ünnepe, a Házasság hete Kecskeméten szombaton délután. A február 11. és 19. között zajló programsorozat idén is számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt a szerelmesek, a jegyben járók és házaspárok mellett minden érdeklődőnek.

A sétával a szervezők, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai a házasság fontosságára szerették volna ráirányítani a figyelmet, és arra, hogy a jól működő házasságokért, családokért társadalmi, közösségi és egyéni szinten is tenni kell. A február 11-én, szombaton délután a Kossuth térről induló menethez bárki csatlakozhatott. A szerelmesek, a jegyben járók, a házaspárok és családok Kis János evangélikus lelkész, Kuti József református lelkész és Jeney Gábor plébános áldásával folytatták útjukat a Bozsó Gyűjteményig.

A Bozsó-ház ad ugyanis helyet a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Esélyteremtési iroda Szeretet, hűség, megbocsátás, ahogy én látom a családomban című rajzpályázatára nevezett alkotásoknak.
A felhívásra beérkezett összesen 111 munkát Bruncsák András festőművész bírálta el. Döntése alapján a szervezők tizenegy pályamunkát díjaztak könyvvásárlási utalvánnyal.

Első helyezett Szenes Anna és Madi Róbert, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda hatodik és negyedik osztályos tanulója lett. Ötvös Lara, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola ötödik osztályos diákja és Siklós Nándor, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda óvodása a második helyen végzett. Bozó Dominika, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Általános Iskolájának negyedik osztályos és Kovács Tamás, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolájának ötödik osztályos tanulója a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Különdíjat Cserényi Helga, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola ötödik osztályos, Seres Fanni Kata, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Általános Iskolájának második osztályos, Bietlik Noémi, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda negyedik osztályos, Bíró Ágota, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola első osztályos és Szabó Áron, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda negyedik osztályos tanulója kapott.

A rajzpályázatra beérkezett legjobb munkákból nyílt tárlatot Loránd Klára, a Bozsó Gyűjtemény igazgató-kurátora nyitotta meg, majd Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke köszöntette a jelenlévőket. Az esemény szeretetvendégséggel zárult. A Bozsó Gyűjtemény a délután során időszaki kiállítással, játékos feladatokkal, tánctanulási lehetőséggel és Zólyomi Zsolt parfümőr előadásával várta az érdeklődőket.

 

Az egyesület szavalóversenyt is hirdetett a Házasság Hete alkalmából a középiskolások körében. Ennek időpontja 2017. február 15-én, szerdán 14.00 órakor lesz, amikor a világ- és a magyar irodalom legszebb, hitveshez íródott költeményeiből hangzanak majd el versek a Piarista gimnázium könyvtárában.

 

 

Hozzászólások