Különleges programként május 29-én szerdán, 18 órakor maga a művész mutatja majd be a tárlatot,  és várja mindazokat, akik megnézve műveit szeretnének beszélgetni az általuk keltett gondolatokról, érzésekről. A házigazda Sebestyén János mellett Győrfi András, barát és pályatárs lesz, egy pohár bor mellett ő ajánlja a közönség figyelmébe ezeket a különleges alkotásokat.

Sebestyén János festőművész 1977-től 1980-ig a moszkvai Szurikov Képzőművészeti Akadémián kezdte, majd Budapesten a Képzőművészeti Főiskola festő szakán, Kokas Ignác osztályában fejezte be tanulmányait. Belföldön és külföldön egyaránt számos kiállításon vett részt, művei több magángyűjteményben megtalálhatók a nagyvilágban.

Idehaza számos helyszínen, többek között Budapesten (többször az Operaház Vörös Szalonjában is), Pécsett, Kecskeméten, Szegeden, Nagykanizsán, határainkon túl pedig Bécsben, Koppenhágában, Stockholmban, a hollandiai Nordeidében, Goudában és Rotterdamban, illetve a finnországi Hyvinkaa-ban és Helsinkiben állították ki munkáit.

Közreműködött színházi produkciókban (TranzDanz, Magyar Állami Népi Együttes) és számos könyv jelent meg az ő illusztrációival. Mostani kamaratárlatát kifejezetten az Ybl Palota miliőjébe tervezték, az inspirációt a múlt és jelen izgalmas összekapcsolódása adja.

Kalandozzon ebben a csodálatos világban, ahol mindannyian kortárs históriák krónikásai lehetünk. Várjuk szerdán, május 29-én 18 órától az Ybl Palotában!

Forrás: Arteregó Kft.

2013. május 28.

Hozzászólások