Hozzávalók 4 főre:

1,5 kg friss sárgarépa
2 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé

egy csipet só és bors

fűszerek ízlés szerint: tárkony, mediterrán fűszerek (bazsalikom frissen vagy őrölve, provence-i fűszerkeverék)

Elkészítés:

A sárgarépát szeleteljük fel apró karikákra.
Öntsük fel vízzel, de ne csak éppen ellepje a répát, hanem egy kicsit magasabban álljon.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
Tegyünk hozzá egy gerezd fokhagymát préselve.
Öntsünk hozzá egy evőkanál citromlevet.
Főzzük össze az egészet, amíg a répa meg nem puhul.
Adjuk hozzá a 2 dl főzőtejszínt. Főzzük kicsit össze (csak egy-két perc), majd turmixoljuk el a levest.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Jó étvágyat!

Hozzászólások