A JAZZFŐVÁROS Fesztivál megnyitójára családjával együtt érkezett Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint a különböző művészeti ágak jeles képviselői: Bahget Iskander fotóművész, Ifj. Bozsó János, a Bozsó Gyűjtemény Alapítvány elnöke, Füzi László irodalomtörténész, a Forrás főszerkesztője és még sorolhatnám…

A megnyitó

Dr. Ittzés Tamás, (az eMeRTon-díjas kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band (1985) alapítója és vezetője, egyetemi tanár, író, zeneszerző), a JAZZFŐVÁROS rendezvény szülőatyja rövid, tömör nyitóbeszédében öt évet adott, hogy a több napos fesztivál bebizonyíthassa a létjogosultságát.

Bolyki Brothers

A JAZZFÖVÁROS rendezvényén a zenekedvelő közönség ugyan először a fesztivál mellett lévő strandot választotta, de utána a mérleg nyelve egyértelműen az ének, a dallam és a ritmus javára billent! Nem véletlenül, hiszen a különböző színpadokon olyan neves együttesek léptek fel, akiknek komoly rajongótábora van Kecskeméten.

N’Awlins Brass Band

A nagyszínpadon volt látható, hallható a Bolyki Brothers, akik hangszerek nélkül, „csupán” az énekhangjukkal kápráztatták el a hallgatóságot. Magyarország legnépszerűbb acappella csapata. A spirituálé-gospel vonal határait régen átlépve alakítják repertuárjukat. Tagjai: Bolyki Balázs, Bolyki György, Bolyki András, Bolyki László, Havas Lajo (ének).

A Gasztroszínpadon a Hollandiából érkezö N’Awlins Brass Band hihetetlen hangulatot keltett játékával, az érdeklődők alig bírtak ülve maradni. A JAN WOUTERS trombitás által vezetett holland zenekar Európa szerte ismert és népszerű. A fellépéseiken a New Orleans-i menetzenekarok hagyomámyait képviselik.

A Bohémek

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a Nagysátorban a hazai pálya előnyeit élvező Bohém Trió +1, akiknek játéka közben parázs hangulat alakult ki. A közönséget nem érdekelte a meleg, ritmusra járt a kéz és a láb. A Bohém Trió tagjai: Korb Attila (harsona, trombita, zongora, ének), Ittzés Tamás (hegedű, zongora, ének), Falusi Alfréd (dob), és a +1 személy Mátrai Zoltán (klarinét, saxofon).

 

 

Szeli Sára

 

 

Hozzászólások