A 2017/2018-as évad műsora a kecskeméti Katona József Színházban – Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója a jövő évadról szóló sajtótájékoztató bevezetőjében elmondta, érzik a felelősséget, a színház fontosságát a város kulturális életében. Egy Robert Schumann idézettel tud ő is azonosulni: „Fényességet küldeni az emberi szív mélységébe: ez a művész hivatása.” A sajtótájékoztató központi témája a következő színházi szezon műsorterve volt.

Rusznyák Gábor főrendező bemutatta a részletes műsortervet. A nagyszínházi bemutatók sorát a Csárdáskirálynő nyitja 2017. szeptember 29-én. A nagyoperettet Béres Attila rendezi, a főbb szerepekben Egyházi Géza, Sáfár Mónika, Dobó Enikő, Szemenyei János, Orth Péter és Hajdú Melinda lép színpadra. Ezt követi A szecsuáni jóember Zsótér Sándor rendezésében. November 17-től lesz látható Bertolt Brecht megrendítően szép története jóságról, csodavárásról, az emberi esendőségről, gyarlóságról.

A szilvesztert jövőre is fergeteges vígjátékkal köszöntheti a közönség, ezúttal Michael Frayn Függöny fel! című komédiája fűszerezi az estét. A színházi világban játszódó történetet Szente Vajk állítja színpadra. Az évad második felében két nagyszínházi felnőtt bemutató következik. A Kőműves Kelemen rockballadát Cseke Péter rendezi, majd április 6-án Molnár Ferenc A testőr című vígjátéka zárja a premierek sorát.

A gyerekek számára Gimesi Dóra Hessmeséjével indul az évad szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján. Kuthy Ágnes rendezésében a kicsik egy tündér-postahivatal varázslatos életébe pillanthatnak bele, ahol a küldemények csodás történetével is megismerkedhetnek. A másik gyermekbemutató igazi klasszikus lesz: Andersen Hókirálynő című világhírű meséjét Cseke Péter állítja színpadra. Az előadásban közreműködik a színház balett-társulata, a koreográfiát Barta Dóra készíti.

A kisszínházi bemutatók is csemegének számítanak. Molière Képzelt beteg-ét, valamint Alfred Jarry Übü király című bohózatát a Kelemen László Kamaraszínházban láthatja a közönség. Előbbit Rusznyák Gábor rendezi, utóbbit pedig Hegymegi Máté, aki először rendez Kecskeméten. Nagy várakozás előzi meg az ötödik évadát megkezdő Kecskemét City Balett következő önálló produkcióját, hiszen a teátrum balett társulata a Rómeó és Júliát állítja színpadra a Kamaraszínházban. Ehhez a produkcióhoz kapcsolódik az első opera bemutató: Tom Johnson Négyhangú opera című műve.

A Ruszt József Stúdió Színházban is három bemutató lesz jövőre: Federico Garcia Lorca Vérnász-át november 25-én láthatja a közönség Kocsis Pál rendezésében. A nagysikerű Apátlanul előadás után újabb Csehov művet, a Ványa bácsit rendezi Szász János Kecskeméten. A játék vége című darabnak április 13-án tarják a premierjét. Az utolsó kisszínházi bemutató Simon Gray A játék vége című színműve lesz.

Jövőre új kezdeményezés lesz az Osztályterem-színház. Réczei Tamás rendezésében Kai Hensel Klamm háborúja című monodrámáját mutatja be a teátrum Farkas Ádám főszereplésével. A produkció házhoz megy: iskolák, közösségek meghívásának eleget téve, az adott helyszínen elevenedik meg a tanár és osztálya különös „háborújának” története.

A 2016/2017-es évadban bemutatott produkciók közül több előadás is műsoron marad az új évadban. Ilyen a nagy sikerű Család ellen nincs orvosság című vígjáték, Csehov Apátlanul és Schiller Ármány és szerelem című színműve, a Balett + Kőszegi Ákos produkció, valamint a BOLERO vers – tánc – színház előadás is.

 

BEMUTATÓK 2017/18

NAGYSZÍNHÁZ

Békeffy I. – Kellér D. – Kálmán I. – Gábor A
CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ operett
Bemutató: 2017. szeptember 29.

Bertolt Brecht
A SZECSUÁNI JÓEMBER dráma
Bemutató: 2017. november 17.

Michael Frayn
FÜGGÖNY FEL! komédia
Előbemutató: 2017. december 31./Bemutató: 2018. január 5.

Sarkadi I. – Ivánka Cs. – Szörényi L. – Bródy J.
KŐMŰVES KELEMEN rockballada
Bemutató: 2018. február 9.

Molnár Ferenc
A TESTŐR vígjáték
Bemutató: 2018. április 6.

Gyermekelőadások

Gimesi Dóra
HESSMESE mesejáték
Bemutató: 2017. szeptember 21.

Andersen
A HÓKIRÁLYNŐ táncos mesejáték
Bemutató: 2017. december 5.

KELEMEN LÁSZLÓ KAMARSZÍNHÁZ

Molière
KÉPZELT BETEG vígjáték
Bemutatató: 2017. október 6.

Alfred Jarry
ÜBÜ KIRÁLY bohózat
Bemutató: 2018. február 16.

BALETT (Rómeó és Júlia) és OPERA (Négyhangú opera)
Bemutató: 2018. március 14.

RUSZT JÓZSEF STÚDIÓ SZÍNHÁZ

Federico Garcia Lorca
VÉRNÁSZ színmű
Bemutató: 2017. november 24.

Csehov
VÁNYA BÁCSI színmű
Bemutató: 2018. január 6.

Simon Gray
A JÁTÉK VÉGE színmű
Bemutató: 2018. április 13.

 

Osztályterem-színház

Kai Hensel
KLAMM HÁBORÚJA monodráma

 

TOVÁBBRA IS MŰSORON MARAD:

Ray Cooney
CSALÁD ELLEN NINCS ORVOSSÁG komédia

Csehov
APÁTLANUL (Platonov) színmű

Friedrich Schiller
ÁRMÁNY ÉS SZERELEM színmű

BALETT+ KŐSZEGI ÁKOS

BOLERO – vers – tánc – színház

 

Jó szórakozást jövőre is a kecskeméti Katona József Színházban!

 

 

Hozzászólások