A koronavírus-járvány kezdete óta alapkellékké váltak a maszkok. Az arcot és az orrot eltakaró viselet pedig az elmúlt hónapokban divatcikké nőtte ki magát. Tavasszal sok olyan cég is maszkokat kezdett gyártani, akik korábban mással foglalkoztak – így tett az egyik legnagyobb múltú magyar zászlóüzem is. Míg az általuk készített zászlók eddig királyi paloták díszei voltak, ma maszkjaik segítik a vírus elleni védekezést több tízezer ember arcán. Tapasztalataik szerint egyre nagyobb az igény a mintázott, egyedi maszkokra is, mert ez is legalább annyit elárulhat rólunk, mint bármely más ruhadarabunk.

maszkok

Egy évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a közterületeken mindenki maszkban közlekedjen Magyarországon. Az egykor még utópisztikusnak hitt világ azonban mára valósággá vált. A koronavírus-járvány terjedésének lelassítása érdekében az élet legtöbb területén kötelező a maszk viselete. Az egyik legfontosabb védőeszköz pedig az idő előrehaladtával divatcikk is lett egyben.

A Poliform zászlógyártó a járvány kezdetén magától értetődőnek vette, hogy az akkor még hiánycikknek számító maszkok készítéséhez csatlakozzon. Erre ugyanis a békeidőben megszokott megrendelésszámok mellett is volt kapacitásuk, gépekben és emberi erőforrásban mérve egyaránt.

Papp János, az egyik legnagyobb múltú magyar zászlóüzem ügyvezető tulajdonosa arról beszélt, hogy elsőként a Pest megyei Kóka önkormányzatának, óvodájának és körzeti orvosainak gyártottak le többszázas nagyságrendben maszkokat jótékony céllal. Nem sokkal később egy partnerük megkeresésére kezdték el nagyobb volumenben a gyártást.

A járványhelyzetre senki nem volt felkészülve, ezért a maszk is hiánycikké vált. Kötelességünknek éreztük, hogy lehetőségeinkhez képest próbáljunk javítani a helyzeten, ezért egy ügyfelünkkel együttműködve azonnal meg is kezdtük a munkát. Azóta több tízezer maszkot juttattunk már el az emberekhez” – mondta a zászlószakértő.

maszkok

Feliratos, karácsonyi mintás, smiley-s maszkok

Mint fogalmazott, képzett szakembereik, varrónőik és korszerű gépeik lehetőséget teremtettek arra, hogy zökkenőmentesen átálljanak a maszkok gyártására is. A nehézséget inkább az okozta, hogy közben a zászlókra vonatkozó megrendeléseiket is teljesíteniük kellett, de megfelelő munkaszervezéssel ehhez is sikerült alkalmazkodniuk.

Tavaszhoz képest jelentős változás, hogy hatalmas a keresletnövekedés az egyedi, saját készítésű maszkokra.

A piaci igényeket figyelembe véve zajlik a gyártás. Rengeteg megkeresést kapunk cégektől, akik a logójukkal ellátott maszkokat szeretnének. A digitális textilnyomó gépeink segítségével akár a grafikusunk által kitalált figurákat, akár a megrendelők elképzelését is rá tudjuk nyomtatni a klasszikus téglalap alakú és a középen varrott, közismerten csőrös maszkokra is” – értékelt Papp János.

maszkok

Emellett arról is beszélt, hogy a kicsik körében nagyon népszerűek a különböző gyerekmintás, színes maszkok. A felnőttek is inkább azokat a fazonokat keresik már, melyek kifejezik a stílusukat, legyen az egy terepmintás, egy feliratos, egy smiley-s vagy egy humoros jelképpel ellátott maszk. Sőt, az ünnepek közeledtével egyre többen vásárolnak karácsonyi mintás védőeszközöket is, melyek nagy választékban kaphatóak náluk is.

A több évtizedes múlttal büszkélkedő Poliform az egyetlen zászlós cég Magyarországon, amelynek egy minőségi terméke minden magyarországi polgármesteri hivatalban megtalálható. Ők készítették ugyanis 2000-ben a Millenniumi Emlékzászlót. Emellett a cég nevéhez fűződik a felújított Kossuth téren felvont 4×8 méteres magyar zászló. A svéd, a dán és a norvég királyi palotán is az ő zászlóik díszelegtek több, mint két évtizedig.

 

Langmár Kommunikáció

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások