Klasszikus zenei programkavalkád a Kodály Központban Pécsett! A The King’s Singers újra Magyarországon, akik most a tavasz hírnökeiként érkeznek egy turné keretében Pécsre március 18-án.

klasszikus zenei programkavalkad

The King Singer’s – Fotó: Rebecca Reid

„Jöjj, szép tavasz, jöjj, tünde, enyhe lég! A felhő kebliből, míg zene kél, és rózsaszirmok árnyas fátyla rejt, ereszkedj hát a földjeinkre le.”

A Filharmónia Magyarország nem csak James Thomson szavaival várja a természet ébredését, hanem a klasszikus zene palettájának összes árnyalatával festi színesebbre ezt az időszakot.

Klasszikus zenei programkavalkád

Űzzük el a telet világhírű produkciókkal, orgonakoncertekkel, régi- és egyházzenével karöltve.

The King Singer’s – Fotó: Rebecca Reid

  • A The King’s Singers újra Magyarországon, akik most a tavasz hírnökeiként érkeznek egy turné keretében Pécsre március 18-án.

Az énekegyüttes a folyamatos megújulás mellett mindig magas zenei színvonalat képvisel, és elkötelezett az új zenék előadása terén. Tagjai a legtehetségesebb angol énekesekből kerülnek kiválasztásra. Kórusok által sosem énekelt populáris műveket előadva, angolos vonzerejükkel és precíz zenei tudásukkal világszerte megnyerték a közönség szívét, ami nem lesz másképp hazánk mediterrán hangulatú városában sem. Az a cappella formáció hangversenyén olyan 20. századi legendák dalai is felcsendülnek majd, mint Freddie Mercury vagy Paul McCartney.

  • A Filharmónia március 17-én sem hagyja Önöket koncertélmény nélkül.

A Mesterbérlet hangversenyének vendége korunk egyik legnagyobb muzsikusa, Mihail Pletnyov lesz, Beethoven csodálatos c-moll zongoraversenyének szólistájaként. A műsor további részében Beethoven Egmont-nyitánya és Csajkovszkij IV. szimfóniája hangzik el Takács-Nagy Gábor vezényletével.

  • A szelek havában, április 4-én a világ legjobb zenekarai között jegyzett Budapesti Fesztiválzenekar két világsztárral érkezik a Mesterbérlet zárókoncertjére.

A hangversenyen színpadra lép a kortárszenei specialistának tartott svájci karmester, Michel Tabachnik és a német csellóművész, Daniel Müller–Schott, akik egyszerre viharos, erőteljes és lágy szellőkön repítik el Önöket a dallamok világába.

  • Április 21-én Pécsett, a Bazilikában találkozik a szenvedély és a precizitás. Az orgonaszó keringőzik a trombita hangjával.

A hangszerek királynőjét a Liszt Ferenc-díjas Szamosi Szabolcs szólaltatja meg, Matthias Höfs, a világhírű German Brass tagja pedig az impozáns épületet megtöltő trombitaszóért felel majd a hangversenyen.

  • Végül a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál kiemelt koncertjével lépjünk át a nyárba!

Legyen részese Ön is, szárnyaljon a magasba a magával ragadó és emelkedett hangvételű orgonaszó fenséges világába.

Klasszikus zenei programkavalkád

További információért kövessék a Filharmónia Magyarország facebook oldalát és a Filharmonia weboldalt. Jegyek válthatók a Kodály Központban (Pécs, Breuer Marcell sétány 4., +36 72 500 300), a Ticket Express irodáiban, valamint online a Jegymester oldalon. Klasszikus zenei programkavalkád

 

Forrás: Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.

Hasonló cikkünk:

A Filharmónia virtuális koncertjei világhírű zenészekkel

 

Hozzászólások