A kevés alvás, az éjszakára le nem mosott smink, vagy a túl sok alkohol is okozhatja, hogy másnap reggel karikás, puffadt szemek néznek vissza a tükörből. Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusának segítségével kipihentebb külsőt varázsolhatsz magadnak.

Forrás: www.flickr.com


Gyors segítség duzzadt szemekre

A szemek körüli terület duzzanatát a legegyszerűbben enyhén hideg vizes arcmosással enyhíthetjük. A módszer lehetséges alternatívája, ha a reggeli készülődés közben szemmaszkot, vagy gyógyszertárból beszerezhető, hőálló műanyag bevonattal ellátott zselé maszkot helyezünk fel. Ezt érdemes a hűtőszekrényben tárolni, így reggel mindig kéznél lesz. Az uborkás pakolás is jól bevált megoldás a puffadt, karikás szemre, a hatóanyagok megfelelő bejutását azonban akkor érjük el, ha a zöldséget lereszeljük és pici tejszínt hozzákeverve visszük fel a szemkörnyékre.

Forrás: www.flickr.com


Karikák helyett

A szemek alatti sötét területen, világosabb színű korrektorral akár teljesen el is fedhetjük a karikákat. Ügyeljünk rá, hogy a megfelelő, szemkörnyékápoló terméket válasszuk. A pattanások elfedésére való korrektor ki is száríthatja a szemek körüli érzékeny bőrt! Ha tartós megoldást szeretnénk, kozmetikai kezelésekkel is csökkenthetjük a pigmentációs elváltozást, de léteznek e célra megfelelő, a bőrt világosító kozmetikumok is.

A cikk folytatását elolvashatod a Mi Nőkmagazin oldalán.

2014. január 16.

Hozzászólások