Kecskeméti Téli Fesztivál és karácsonyi vásár Kecskemét Főterén,
a Hirös Agóra Nonprofit Kft. szervezésében.

„Minden napra ajándék”

Az Advent – Kecskeméti Téli Fesztivál helyszíne Kecskemét történelmi főteréhez, híres épületeihez és intézményeihez kötődő rendezvény, az ünnepvárás meghittségét, fényeit megmutató alkotó közösségek részvételével – a különböző művészeti ágak bemutatkozásával – történő művészeti és kulturális rendezvénysorozat. A fesztivál napjainak mindegyikén szeretnénk kulturális ajándékot átnyújtani a kecskeméti lakosoknak, az ünnepekkor hazalátogatóknak, a vendégeknek.

A kézműves és hungarikum vásárokat, a téli ünnepkörhöz kötődő népi és polgári szokásokat, rituálékat, hagyományokat továbbra is folytatjuk. Oktatási intézmények, civil és jótékonysági szervezetek együttműködésével is erősítjük a közösségi összetartozást. A művészet különböző ágai – tárgyalkotó művészettől az előadó művészeten át, a komoly és könnyű műfaj képviselőit meghívva, az egészen pici gyermekektől az idősebb korosztályra is gondolunk. A programok nem csak az adventi gyertyagyújtás napjaira korlátozódnak majd. Természetesen lesz karácsonyi vásár és jégpálya is.

Minden napra jut ajándékműsor, program a kicsiktől az idősekig, mindenkinek. Fények és színek, élményekben, meghittségben gazdag műsorok várják az adventi időszakban a főtérre látogatókat.

*
A Téli Fesztivál webkameráján bármikor kileshet a Főtérre. Webkamera

 

 

 

Hozzászólások