III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál – a 650 éves Kecskemét és térségének gyümölcstermesztő, pálinkafőző, borkészítő, vendéglátó hagyományaira épülő gasztronómiai fesztivál a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál a történelmi főtéren 2018. június 18-24. között kerül megrendezésre. A fesztivál jelszava: Pusztán gyümölcsből.

A III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál ünnepélyes megnyitója június 18-án 17.00 órakor kezdődik Kecskemét Főterén. A fesztivált megnyitja: Dr. Homoki Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A színes rendezvényeket az érdeklődők a VER-BAU NAGYSZÍNPADON és a KISSZÍNPADON láthatják, a gyerekeket a MESE SZÍNPAD családi programjai szórakoztatják minden délután.

Az érdeklődők 7 nap alatt 22 koncertet láthatnak.
 
Nagyszínpad Kisszínpad
Szabó Balázs Bandája
Bohém Ragtime Jazz Band
Kocsis Tibor & Polyák Lilla
Fejős Jenő
Csík Zenekar
Nova Prospect
Virtual Revolution
Időgép
HangOverGang
Queen Project Band
Péterffy Lili & Ritmo
Yoló Duó
Markó Ákos ÖDÖHHI
Spontán Blues Band
Bálvány Utca
Maxisun
Rekamié
Living Room Akusztik
Mon Cherries
Ficsór Barnabás
Sin Boglárka & Sipos Kíra
Jaggers

2018. június 18, hétfő
16.00 óra: Szent Miklós templom – Pálinkafőzők, borászok, fesztiválozók és kiállítók megáldása
Pálinka- és borrendek ünnepélyes felvonulása a főtérre.

VER-BAU NAGYSZÍNPAD
17.00 óra  “Kecskeméten megszólalt a nagyharang” – a Kecskemét Táncegyüttes műsora


A fesztivált megnyitja: Dr. Homoki Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere. A „Kecskemét Város Bora” és „Bács – Kiskun Megye Bora” 2018 –ban megtisztelő címet viselő győztesek kihirdetése is ekkor történik. A Mathiász János Borrend, valamint vendég kunsági pálinka és borrendek ceremóniája, a fesztivál pálinkájának és borának kihirdetése, majd ünnepi körmenet a fesztivál területén.

20.00 óra:  Szabó Balázs bandája koncert

KISSZÍNPAD
17.45 óra: SÍPPAL, DOBBAL, NÁDI HEGEDŰVEL – a Közért Gólyalábas Kompánia vidám, zenés fesztiválindító felvonulása és műsora. Útvonal: a főtéri Nagyszínpadtól a vásáron keresztül a Luca szökőkút érintésével a Kisszínpadig.

“Ajánljuk magunkat, hogy kinek mit a szeme kíván, csipegesse szaporán a nadrágjának zsebébe s emlékképpen őrizgesse. Aki apró, azért, ha már felnőtt, azért. Kínálatunk bőséges, akad benne muzsika, világhírű mutatvány, tánc, vidámság … Ha kedvük támadt, jöjjenek csak bátran, s kóstoljanak kettőt, hármat! Szeretettel várjuk, hiszen mi vagyunk a Közért!”

22:00-23.45: PÉTERFFY LILI & RITMO (akusztikus duó)

X Faktor próba, lányok, csapatok, mentorok

További programok a főtéren a Luca-kútnál
17.00-21.00  óra: Ifjúság Forrása – Játékanimáció -„Az Ifjúság Forrása a játék: Amíg játszani tudsz, szívedben fiatal maradsz!” Játssz a Hírös Agóra Ifjúsági Csapatával!
–    Táblás és kártyás társasjátékok
–    Csocsó, asztalitenisz, tollas
–    Ügyességi játékok
–    Tréfás kvízjátékok nyereményekért
–    Közös örömzenélés

Közben üzenőfal, szelfipont és utcazene – akrobatákkal és karikaturistákkal!

A III. Kecskeméti BARACKPÁLINKA ÉS BORFESZTIVÁL keretében a MESESZÍNPAD családi programjai

Ez királyság! Itt lesz mindenki, aki a mesevilágba beletartozhat: királyok, császárok, királylányok, öreg anyókák, mutatványosok, gólyalábas kikiáltók,udvari zenészek, juhászok, horgászok és kakaskák.

 

 

 

Hozzászólások